Een klein usability dingetje

Het overkomt mij regelmatig dat ik op een website een simpele actie wil uitvoeren die in eerste instantie niet lijkt te werken:

Inlog webpage Centraal Beheer

Zo wil ik in bovenstaand scherm inloggen met DigiD. Simpel toch? Maar nee, als ik wil inloggen door op het DigiD logo te klikken, gebeurt er niets. Het logo is namelijk niet klikbaar. Ik moet natuurlijk op de knop Inloggen met DigiD klikken. Dan werkt het wel. Hoeveel mensen zijn hierdoor verplicht tot dezelfde herhaalactie als ik? Of ben ik de uitzondering die de regel bevestigd? (En even een side discussion: wat is nou beter: Inloggen met DigiD of Log in met DigiD?)

Met een bijzonder kleine ingreep kan dit ongemak gelukkig worden verwijderd:

Inlog webpage Centraal Beheer, 2

En klaar, DigiD logo is nog altijd aanwezig en zichtbaar, maar er is geen mogelijke verwarring meer (Don’t make me think!)

En ja, ik heb ondertussen een leeftijd bereikt dat ik met dit soort websites te maken krijg.

Geef een reactie

1 Comment