Axel Springer gaat voor een IPO van vacaturesite Stepstone in 2023

Logo StepStoneBlijkbaar wilde Axel Springer al in 2022 StepStone naar de beurs brengen, maar de oorlog in Oekraine gooide roet in het eten. Waarom diezelfde oorlog in 2023 geen roet in het eten gooit weet ik niet, maar de focus ligt nu blijkbaar op het nieuwe jaar.

Wat mij betreft verklaard het wel de achterblijvende ontwikkeling van StepStone op het gebied van de functionaliteit van de zoekfunctie en het uitblijven van een combinatiepagina. Maar waarom zou je een site innoveren als je het van plan bent het te verkopen? Ik kan wel paar argumenten verzinnen, maar Axel Springer heeft ongetwijfeld de hand op de budgetknip gehouden. Overigens ben ik in dit verband ook benieuwd of alleen StepStone in de etalage staat of dat vacaturesite Totaljobs ook verkocht gaat worden.

De waarde van StepStone werd in 2021 geschat op EUR 7 miljard, een formidabel bedrag. En dat niet alleen, volgens CEO Doepner

“…StepStone’s accelerated growth and good profitability have compensated for other areas that were less profitable…”

Het klinkt als een verkoop van de kip met gouden eieren, maar er zal vast goed over zijn nagedacht…

Of dit effect gaat hebben op de antitrustklacht van StepStone GmbH tegen de EU is voltrekt onduidelijk.

De hoop is wat mij betreft nu gevestigd op een formele aankondiging door Axel Springer van een voorgenomen verkoop van de vacaturesite(s). Met de nodige onderbouwing natuurlijk.

Geef een reactie

1 Comment
  • Richard Koudverf
    says:

    Elke vacaturesite “van toen” is inmiddels offline of irrelevant geworden. Monsterboard, NVB, Jobbird, Megajobs, Stepstone… Iedereen gaat (terecht) tegenwoordig voor de alternatieven zoals Indeed, Google for Jobs, FB/Insta campagnes. Nog 1 a 2 jaar en we horen niemand meer over Stepstone.