WiseGuys is overgenomen door Textkernel

Logotype WiseGuysZonder hier enige ruchtbaarheid aan te (willen) geven, heeft Textkernel het bedrijf WiseGuys overgenomen. Voor de incrowd van de incrowd is WiseGuys een zeer bekende naam. Voor de rest (99,9%) van de wereld is het mogelijk een publieke tak van de mafia danwel een importeur van Italiaanse kledingmerken.

Maar nee, het bedrijf waar ik het over heb (www.wise-guys.nl) is verantwoorderlijk voor de spidering van vacatures voor Textkernel’s Jobfeed en daarnaast is vanuit WiseGuys Coosto ontstaan, een bijzonder succesvolle social media monitor. Jobfeed en Coosto zijn twee bijzonder fraaie export producten van Nederlandse bodem. Ik heb hier meer dan 10 jaar geleden ook al eens enige aandacht aan besteed.

Het betekent dat Texternel nu alle componenten van Jobfeed volledig in eigen hand heeft en dat is voor het IP van Jobfeed natuurlijk een goede zaak. Zou Jobfeed ooit als een aparte onderneming verder gaan dan is met de overname van WiseGuys dat pad een stuk eenvoudiger geworden. Voor de goede orde, dit is pure speculatie van mijn kant, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurt in overnameland.

Ik heb Textkernel natuurlijk om bevestiging van de WiseGuys overname gevraagd aangezien ik slechts één bron had (Main Capital, waar een nieuwe medewerker deze acquisitie in zijn profiel vermeldde). En die kreeg ik prompt van CEO Gerard Mulder die aangeeft dat Textkernel erg blij is met de overname. Zowel het team als de software zijn een waardevolle verrijking. En Mulder verwacht dat hiermee toekomstige aanpassingen binnen Jobfeed sneller kunnen verlopen.

Ik ben benieuwd wat ons dat voor nieuwe verrassingen gaat opleveren. Maar eerst is het zaak om de nieuwe interface van Jobfeed te implementeren, want daar wordt al behoorlijk wat tijd aan gewerkt.

Geef een reactie