Het cv is ontzettend ouderwets, biedt schijnzekerheid en meer

Ik weet dat ik er niets over zou moeten schrijven, maar soms kan ik het eenvoudigweg niet laten omdat de content zo tenenkrommend is. Zo ook met een LinkedIn berichtje van Aaltje Vincent over de rol van het cv. Nu blijkt dit berichtje niet meer dan een plug van (een artikel in) het jaarboek van Werf&. En daarin staat iets geschreven over een bijeenkomst van recruitment experts:

Excerpt LinkedIn bericht Aaltje Vincent

Nu heb ik bij mezelf een paar  vingers gebroken om te voorkomen dat ik iets “corrigerends” over elke quote ga zeggen. Nog los van het feit dat de meeste dingen ad nauseam zijn gezegd. In plaats daarvan heb ik mijn toevlucht genomen tot  ChatGPT.

En deze hedendaagse ziener gaf het volgende antwoord op mij vraag om drie argumenten vóór en drie argumenten tegen het gebruik van een cv (niet CV) te geven:

drie argumenten vóór en drie argumenten tegen het gebruik van een cv

O ja, een LinkedIn profiel was en is natuurlijk niets anders dan een cv, alleen online en doorzoekbaar. Zoals elk papieren cv tegenwoordig (lees: de afgelopen 20 jaar) binnen enkele seconden tot een online en doorzoekbaar cv kan worden gemaakt. Eigenlijk zijn alleen people aggregators niet ouderwets, maar daar zit weer een akelig privacy haakje aan.

Het is overigens volstrekt begrijpelijk dat de recruitment software industrie het cv bij elke gelegenheid dood verklaart, dat is hun verdienmodel en reden van bestaan. Dat recruitment experts dat ook doen wekt bij mij echter de nodige verbazing.

Geef een reactie

1 Comment