Indeed ontslaat 15% van haar personeel

Logotype IndeedIndeed heeft aangekondigd 15% van haar personeel (14.600 FTE) te ontslaan, oftewel 2.200 medewerkers. CEO Chris Hyams verklaarde in een blogpost dat het bedrijf het langer heeft volgehouden dan anderen, maar dat de inkomstentrends onmiskenbaar waren:

“With future job openings at or below pre-pandemic levels, our organization is simply too big for what lies ahead,” Hyams wrote. “We have held out longer than many other companies, but the revenue trends are undeniable. So I have decided to act now.”

Hyams said that as of last quarter, sponsored job volumes were down 33% year over year, and total job openings were down 3.5%.

Hyams zal 25% minder basissalaris ontvangen. Hyams benadrukt verder dat de ontslagen elk team, elke functie, elk niveau en elke regio zullen treffen.  De redenen voor deze ingreep worden hieronder nader gedetailleerd evenals de financiële impact voor Hyams:

image

Voor de mensen die ontslagen zijn/worden geldt het volgende:

image

Voor enkele landen, waaronder Nederland, is de situatie nog niet duidelijk voor werknemers:

Employees were emailed about their job status within an hour of the announcement — the subject lines of these emails either read “Your Position Has Been Impacted” or “Your Position Has Not Been Impacted.” Employees in the U.K., Ireland, the Netherlands and Japan may still be in limbo, due to local regulations.

Geef een reactie