Textkernel heeft haar Jobfeed interface vernieuwd

New & improved JobfeedEén van de weinige producten die ik in de afgelopen vijftien jaar (sinds het begin van mijn flatlinende blogcarriere) zeer, zeer regelmatig heb gebruikt, is Jobfeed. En ik heb in die vijftien jaar regelmatig met Textkernel gesparred over mogelijke verbeteringen. Dat gold met name over kwaliteit van de data, maar soms ook over de interface. Maar wat er ook te verbeteren viel, Jobfeed was (en is)voor mij een fantastische bron van vacaturedata. En dat is in al die jaren onveranderd gebleven, ondanks de nog altijd knagende vraag of het volume aan online vacatures tegenwoordig wel echt zo groot is als uit de cijfers van Jobfeed blijkt.

Maar er is nieuws, want Jobfeed gaat (eindelijk) haar interface vernieuwen. Dat is meestal een vervelende exercitie want het betekent dat in een interface waarmee je kan lezen en schrijven, ineens een aantal veranderingen komen. Ik moet onwillekeurig terugdenken aan het trauma toen WordPerfect met een volledig vernieuwde versie kwam. Heb ik nog nachtmerries van…

Eigenlijk is de interface van Jobfeed ondertussen al geruime tijd vernieuwd, want er kon al een tijd mee gespeeld worden. Maar nu gaat één dezer dagen de lancering formeel gebeuren, getuige onderstaande e-mail van Textkernel:

We hebben de nieuwe interface ontworpen om je te helpen bij het sneller identificeren en veiligstellen van nieuwe zakelijke kansen. Met verbeterde workflows, een intuïtief ontwerp en op maat gemaakte functies krijg je meer inzicht in de arbeidsmarkt en kun je prospects binnen de portal eenvoudig aanklikken om meteen contact op te nemen. Vacatures worden zo kansen voor je bedrijf binnen handbereik.

Ik had de nodige moeite om te begrijpen dat het hier toch echt over Jobfeed gaat en niet over één of ander wondermiddel waarmee ik mijn business kan verzoveelvoudigen. Blijkbaar heeft Textkernel het nodig gevonden om in het hedendaagse marketinggetoeter mee te gaan. In dat verband vind ik het dan wel weer teleurstellend om niet te kunnen lezen dat Jobfeed volledig circulair is…

Als de definitieve aankondiging van Textkernel komt dat de nieuwe Jobfeed interface formeel beschikbaar is, zal ik eens een workflowtje intuitief gaan testen en er hier verslag van doen. Ik ben benieuwd…

Geef een reactie