iVCV zegt cv’s en recruiters vaarwel, zonder dat te zeggen

imageVideo en AI gaan de recruitment wereld veroveren. En dan nog eens hand in hand. Als het aan iVCV* ligt is er geen noodzaak meer voor een cv of een recruiter, al zegt het bedrijf dat niet. Maar ik vermoed dat er een geheime ambitie is om dat wel te bereiken.

Dit las ik bij AIM:

Prof. Shahab Anbarjafari, co-founder and Chief Innovation Officer at iVCV, stated that his company offered an automated AI-based CV analysis system to improve the recruitment process from the perspective of both candidates and recruiters. He also spoke about the potential of AI-based video analysis to help job boards and staffing companies identify top talent and improve the hiring process for all parties.

Dat AI-based CV analysis system is overigens geen cv-parser maar een video parser. En die video parser analyseert een door de kandidaat opgenomen video vanuit meerdere invalshoeken en presenteert de informatie op een (volgens iVCV) zeer toegankelijke manier. Aan recruiters. Maar waarom dan niet meteen aan hiring managers? De informatie is compact, toegankelijk en ook nog eens vergeleken met andere kandidaten:

[…] what iVCV’s algorithms could extract from a short video where candidates talk about their skills and experiences. This includes a deep analysis of the candidate’s skills, a short summary, and a comparison of all candidates.

Dat hakt er eventjes in. Met love from Estonia…

Hier is het proces zoals iVCV het voor zich ziet:

iVCV proces, 3 stappen

iVCV proces in 3 stappen

En dan ook nog alle voordelen van iVCV op een rijtje:

Voordelen iVCV

Voordelen iVCV

En dat is het.

Slotopmerkingen
iVCV zegt niets over de dood van een cv en al helemaal niets over de dood van de recruiter, maar als je even rustig in je opneemt wat ze wel zeggen dan is de stilte over cv en recruiter oorverdovend. En dat maakt IVCV op zich interessant, hoewel ik geen enkel geloof hecht aan een alwetende AI video parser. Maar iVCV is niet arrogant, en ziet zich niet af tegen de bestaande praktijk en dat maakt deze startup anders. Op een goede manier. Maar een paar pivotjes zitten er vast wel in.

*een link is geen endorsement

Geef een reactie