stepstone: een nieuwe interface zonder enige vernieuwing, 2

imagestepstone heeft een nieuwe interface voor haar vacaturesites gelanceerd, en gisteren heb ik me gebogen over de homepage van de vernieuwde site.

Vandaag ga ik verder met de vacature zoekresultaat pagina. Inderdaad stepstone heeft met de vernieuwing van haar site niet gekozen voor de combinatiepagina, ondertussen de nieuwe standaard bij grote(re) vacaturesites.

Laat ik verder gaan met mijn wandeling.

De vacature zoekresultaat pagina

En dit is het dan, de nieuwe en tegelijkertijd oude vacature zoekresultaat pagina:

Vacature zoekresultaat pagina stepstone

Vacature zoekresultaat pagina stepstone

Hoewel ik op de homepage niet mag zoeken zonder zoektermen is dat op de vacature zoekresultaat pagina geen enkel probleem.

De filters nemen de linkerkolom in beslag terwijl de zoekresultaten in de rechter kolom worden getoond. Om met de zoekresultaten te beginnen, per vacature is er bijzonder weinig  informatie beschikbaar voor een bezoeker om een geinformeerde keuze te maken om al dan niet op een vacature te klikken.

Ten aanzien van de vacature is de volgende informatie niet beschikbaar:

  1. Aantal werkzame uren
  2. Type dienstverband
  3. Opleiding
  4. Salaris

Maar gelukkig is er een linkje meer, dus laat ik daar maar eens op klikken:

Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 2

Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 2

Goedemorgen. Ik krijg een niet-geformatteerde lap tekst te zien met de impliciete mededeling van stepstone om het maar lekker zelf uit te zoeken. Hartelijk dank daarvoor, het voelt als een warm bad…

De zoekresultaten van de vernieuwde vacature zoekresultaat pagina van stepstone krijgen een zware onvoldoende. Laat ik maar snel schakelen naar de filtercriteria (in de linker kolom) in de hoop dat daar beter voor de bezoeker wordt gezorgd:

 Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 3

 Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 3

stepstone biedt zeer veel filtermogelijkheden, 13 maar liefst. Dat is bijzonder veel, maar liever teveel dan te weinig, hoewel ik me kan voorstellen dat sommige bezoeker daar anders over denken. Tenslotte zijn de 13 filters niet allemaal even belangrijk en is het zinvol om de meest belangrijke bovenaan te tonen. Waarbij het ook aan te bevelen is om het afstandscriterium onderdeel maakt van de snelzoekfunctie en niet in de linkerkolom  veel ruimte in beslag laat nemen.

Maar er is ook zorg, want het filter Publicatiedatum heeft aanzienlijk minder vacatures dan het totaal aantal  vacatures. Is dit filter wel volledig of missen sommige vacatures een publicatiedatum?

En dan is er ook nog dit:

 Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 4

 Vacature zoekresultaat pagina stepstone, 4

Dit is wel heel erg knullig, maar geeft aan dat je zoekresultaten bij stepstone niet zonder meer kan vertrouwen. Wat bezoekers natuurlijk juist wel doen. Waardoor ze ongemerkt veel vacatures zullen missen.

Verder is stepstone één van de vele vacaturesites die de sorteeroptie relevantie biedt. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Geen idee. Want net zoals bij zoveel andere vacaturesites geeft stepstone geen enkel inzicht in wat er met relevantie wordt bedoeld. En daarmee is deze sorteeroptie dus volstrekt waardeloos.

Dat was het voor vandaag, morgen ga ik nader in op de vacaturedetail pagina. Die er bij stepstone overigens zo uitziet:

Vacaturedetail pagina stepstone

Vacaturedetail pagina stepstone

Geef een reactie

1 Comment
  • Udo de Vriend
    says:

    Beste Marc, Altijd leuk deze analyses maar zonde van je tijd immers dit soort platforms/ bedrijven gaan uit van vacature adverteerders en niet werkzoekende