Kariera Group neemt internationale tak CareerBuilder over

Logotype Kariera.grCareerBuilder loopt al jaren op geleende benen, maar nu is er dan de erkenning dat de eens zo dominante vacaturesite buiten de grenzen van de VS geen toekomst meer ziet. Een toekomst waar anderen al veel langer aan twijfelden is dus nu definitief voorbij. En de partij die het met de internationale boedel gaat proberen heet Kariera Group. Het Griekse bedrijf is overigens geen nieuwe partij, want dit staat er op de site van Kariera:

Through an on-going partnership agreement, Kariera.gr continues to offer a range of CareerBuilder international services to clients including custom career sites, Talent Network, CBAT and Social Referral.

Ten aanzien van de nieuwe situatie meldt Mononews, een Griekse site met bedrijfsnieuws, het volgende (vertaald uit het Grieks):

Career S.A., een technologiebedrijf dat al meer dan 25 jaar aanwezig is op de Griekse markt, kondigde de ondertekening aan van een overeenkomst voor de overname van de activiteiten van CareerBuilder LLC in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Nederland, Noorwegen, Vietnam, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten

Nou zis er ten aanzien van de activiteiten van CareerBuilder in Nederland wel het nodige af te dingen. Dit is wat je tenslotte te zien krijgt als je als Nederlandse internetgebruiker naar CareerBuilder gaat:

Pagina CareerBuilder

Mononews geeft ook nog even aan dat Kariera geen kleine jongen is:

De Kariera Group in zijn nieuwe vorm zal tegen 2023 meer dan 300 werknemers, kantoren in 10 steden en een geconsolideerde omzet van bijna 30 miljoen euro hebben.

Ik zal binnenkort maar eens naar het Nederlandse kantoor gaan. Als zoiets tenminste bestaat…

Tegelijkertijd slaakt CareerBuilder een grote zucht van opluchting bij monde van Jeff Furman, vertegenwoordiger van CareerBuilder LLC:

“We delen de opwinding van CAREER SA over de recente acquisitie van onze niet-Noord-Amerikaanse bedrijven en de mogelijkheid voor de organisatie om haar impact op het wereldwijde talentlandschap te vergroten.”

Geef een reactie