LoopCV, zo jong en toch alweer zo dood?

LoopCV logo(type)Dit wordt een zeer korte aflevering in de niet-aangekondigde serie of AI-powered startups in het recruitment domein. Waarbij moet worden aangetekend dat er een zodanig grote explosie van recruitment + AI startups zijn dat ik het niet kan bijhouden. Misschien is er nog een werkloze AIssistent (m/v/x)?

Anyway, LoopCV leek een interessant blast from the past omdat het een cv-multiposter claimt te zijn. Een pure nachtmerrie voor recruiters.

De homepage

Dit is de homepage van LoopCV, waarbij met name de tekst LoopCV will Mass Apply on your behalf. Every Single Day de tranen in mijn ogen lieten springen:

 Homepage LoopCV

Homepage LoopCV

Stel je dat toch eens voor, elke dag meerdere applicaties op ‘passende’ vacatures. Ik zie wanhopige oudere werklozen een grimlach op het gezicht krijgen. En recruiters die massaal hun vak achter zich wensen te laten. De massasollicitant is nabij!

Voor alle duidelijkheid, zo’n vaart hoeft het niet te lopen, maar dat hangt helemaal van de kandidaat af. In een tijd dat de macht van de kandidaat toch zwaarder weegt dan de macht van de werkgever is de onbalans dus nog iets groter te worden:

LoopCV: hoe werkt het eigenlijk?

LoopCV: hoe werkt het eigenlijk?

Dus klik ik op de knop Get started op de homepage:

LoopCV: een niet aanwezige registratie pagina

LoopCV: een niet aanwezige registratie pagina

Waattt? Wat krijgen we nou? Is dit een alfa site? Of worden hier de kandidaten in het ootje genomen?

Misschien is LoopCV nog niet dood, maar bovenstaande melding suggereert nadrukkelijk het tegenovergestelde. En maakt het onaantrekkelijk om het later (wanneer?) nog eens te proberen. Waarmee ik de site afleg in the Deathpool.

Geef een reactie