Nationale Vacaturebank komt met interface aanpassingen

Nationale Vacaturebank (NVB) heeft recentelijk haar interface aangepast, en dat ziet er op de combinatiepagina als volgt uit:

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, nieuwe versie

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, nieuwe versie

De eerste indruk is goed, lekker overzichtelijk met zoekvelden en filtercriteria bovenaan, een linkerkolom met de zoekresultaten en een rechterkolom met de vacaturedetails van de actieve vacature in de linkerkolom. Er is eigenlijk maar één onderdeel waar NVB in mijn optiek de plank misslaat en dat zijn de actieknoppen.

In de vorige versie van de combinatiepagina waren de actieknoppen gefixeerd aan de bovenzijde van de kolom met vacaturedetails, samen met de functietitel en belangrijkste vacaturekenmerken:

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, oude versie

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, oude versie

Maar in de nieuwe versie zijn de actieknoppen ineens floatertjes geworden. Wat zoveel betekent dat de actieknoppen altijd zichtbaar zijn maar ook over de vacaturetekst heen liggen:

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, nieuwe versie, detail met floating buttons

Combinatiepagina Nationale Vacaturebank, nieuwe versie, detail met floating buttons

En dat is natuurlijk niet zo handig. Als bezoeker ben ik nu genoodzaakt  om extra heen en weer te scrollen om alle tekst te kunnen lezen. Ik kan me niet voorstellen dat je daar als bezoeker blij van wordt. Dan is het bij de hand hebben van een sollicitatieknop ineens niet zo belangrijk meer.

Het is overigens wel van belang dat een sollicitatieknop altijd zichtbaar is binnen de vacaturedetails, maar dan zonder het zicht op onderliggende content te blokkeren. En dat betekent dat de sollicitatieknop onderaan de viewport wordt vastgezet maar dat die ruimte geen vacaturedetails kan bevatten. NVB kan dat heel simpel oplossen door de kenmerken (Uren, Dienstverband, Werklocatie) in één regel te tonen (zonder de verwarrende tweekleurige iconen) waarmee voldoende ruimte vrijkomt om de actieknoppen op de onderste regel te tonen.

Geef een reactie