pwc overvraagt en ondervraagt binnen één aanvraagformulier

pwc heeft een potentieel interessant rapport uitgebracht onder de titel GenAI@Work. Is generative AI the silver bullet for the tight labour market in the Netherlands? Een lekkere clickbait waar ik natuurlijk graag intrap. Vanzelfsprekend word ik geconfronteerd met een aanvraagformulier, want op het Internet is niets gratis, ook niet in het AI tijdperk:

pwc aanvraagformulier voor GenAI@Work rapport

pwc aanvraagformulier voor GenAI@Work rapport

pwc eist dat ik expliciet akkoord ga met haar ‘betaalmodel’, pwc mag mij ‘informatie’ gaan mailen als ik dit rapport wil ontvangen. Een akkoord onder dwang als je er vanuit gaat dat de bezoeker dat rapport echt wil zien. Vreemd genoeg is er geen asterisk (*) aanwezig  terwijl ik echt niets ga ontvangen zonder deze checkbox aan te vinken.

Overigens ga wel ik impliciet akkoord met de privacy verklaring, waar een actieve opt-in juist wel op haar plaats lijkt, inclusief (*).

Een bijzondere combinatie, mogelijk heeft pwc ervoor gekozen om maar één checkbox op te nemen omdat twee checkboxes iets teveel van het goede is voor een rapport.

Geef een reactie