Rob Brouwer benoemd tot non-executive chair van VONQ

Rob BrouwerVerleden week was er niet slechts de verrassende lancering van een LLM cv extractie tool door VONQ, er was ook nog een persbericht waarin VONQ de komst van Rob Brouwer als non-exec chair bekend maakte. Voor wie nog niet zo bekend is met de poppetjes in het recruitment domein: Brouwer is de huidige (en toekomstige?) CEO van Jobrapido. En Brouwer is ook nog eens een ‘oude’ loot van de Monsterboom (niet boem). Er lopen dus vacatures door Brouwers’ aderen.

Met deze benoeming treedt Brouwer in de voetsporen van Jane Silber, een ervaren bestuurder, als ik tenminste afga op haar LinkedIn profiel. Maar Brouwer danst ook al heel wat jaar op C-level niveau rond, zowel als CEO als in de rol van non-exec (chair).

Voor diegenen onder ons die geen beeld hebben van de rol van een non-exec chair is hier ChatGPT:

De primaire taak van een non-executive chair is om de raad van bestuur te leiden en te zorgen voor effectief toezicht op het managementteam. Andere taken kunnen onder meer bestaan uit het bieden van strategisch advies en het fungeren als liaison tussen het management en de raad.

Dat weten we dan ook weer.

Rest mij om Brouwer heel veel succes te wensen.

Geef een reactie