Oktober is AI-based cv parser maand

Logotype ZenHROke, misschien is dit ietsjes overdreven, maar na de annonceringen van Textkernel en VONQ. kan het toch geen toeval zijn dat ook uit het verre Saudi-Arabië er de lancering van een AI based cv parser wordt gemeld:

We are delighted to announce that we have a new AI-based CV Parsing feature on ZenATS. This feature is designed to streamline your recruitment process with the help of AI. This AI will automatically extract important information from candidate CVs and put it at the top of candidate profiles for you.

Maar de initiële opwinding verdwijnt al snel als ik verder lees:

Specificaties ZenHR van de kenmerken die worden geparsed
Specificaties ZenHR van de kenmerken die worden geparsed

Dit zijn de enige twee onderdelen waar AI expliciet wordt genoemd. Voor alle overige kenmerken (adres, geboortedatum, opleidingen, talen, vaardigheden, etc.) is er geen vermelding van AI en is overigens ook met een AI-loze parsing toolkit een zeer goed parsing resultaat te behalen. Het is alleen onduidelijk in hoeverre ZenHR de parsing voor deze kenmerken nou met AI of zonder AI doet

De summary ziet er overigens als volgt uit:

ZenHR: details van cv extract
ZenHR: details van cv extract

Het is wachten op de cv parsers van overige aanbieders, oud en nieuw. Want zonder AI in je parser, als is het maar in de naam, gaat je marktwaarde vast snel naar beneden.

Geef een reactie