Foutloos werven dankzij AI: voor elke stap is een app.

De perfecte kandidaat vinden  is makkelijker dan ooit. Dankzij AI bestaat immers voor elk recruitment-probleem een oplossing. Ik geef je een voorbeeld. Leerling bakker.

Stel, je zoekt de perfecte leerling bakker. Dan wil je natuurlijk niet dat onduidelijke verwachtingen en miscommunicatie tijdens het wervingsproces ontstaan, dat je met verouderde inzichten in de bakkerijsector werkt, dat het overzicht over potentieel talent verloren gaat, dat er blinde vlekken in werknemerstevredenheid zijn, dat je de aandacht van ideale kandidaten misloopt, dat talent onterecht over het hoofd wordt gezien, dat menselijke fouten in beoordelingen optreden, dat mismatches tussen vacatures en kandidaten plaatsvinden, dat topkandidaten je ontglippen, dat waardevolle profielen worden gemist, dat het volledige potentieel van het netwerk niet wordt benut, dat cruciale informatie over kandidaten ontbreekt, dat non-verbale communicatie tijdens video-interviews wordt genegeerd, dat kandidaten in de praktijk niet presteren, dat aanstormend talent wordt gemist, dat er geen gestandaardiseerde beoordeling wordt gehanteerd, dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan bij de aanstelling, dat er chaos ontstaat in het wervingsproces, dat belangrijke stappen in het proces worden overgeslagen, dat verbeterpunten in het wervingsproces niet worden opgemerkt, dat inconsistente gegevens en processen ontstaan, dat verkeerde referentie-informatie wordt ontvangen, dat je niet altijd responsief bent naar kandidaten, dat het risico op vervreemde kandidaten ontstaat, dat er een mismatch in cultuur en team-fit is, dat iemand wordt aangenomen die niet past bij de bedrijfscultuur, dat je vastzit aan oppervlakkige kandidaat-resultaten, dat belangrijke updates of informatie verloren gaan, dat je het grotere plaatje uit het oog verliest, dat stappen in het wervingsproces niet naadloos op elkaar aansluiten, dat waardevolle connecties met kandidaten worden verbroken, dat je vastzit aan starre wervingsprocessen, dat contact met potentiële kandidaten verloren gaat, dat een kandidaat zonder voldoende bakkersvaardigheden wordt aangenomen, dat het voordeel van face-to-face interactie wordt gemist, dat handmatige processen het wervingsproces vertragen, dat potentiële topkandidaten worden gemist, dat je ongekwalificeerde kandidaten aanneemt, dat je iemand in dienst neemt zonder de nodige expertise, dat belangrijke stappen of informatie buiten beeld blijven, dat topkandidaten aan concurrenten worden verloren, dat het overzicht in recruitment-processen ontbreekt, dat alle medewerkers-gegevens en -processen niet centraal staan, dat stappen in het wervingsproces niet consistent worden gevolgd, dat non-verbale cues tijdens geautomatiseerde video-interviews worden gemist, dat waardevolle medewerkers stagneren, dat je het gehele recruitment-landschap niet overziet, dat je niet altijd up-to-date informatie over kandidaten hebt of dat er geen naadloze overgang voor nieuwe medewerkers is. En dat hoeft ook helemaal niet. Voor elke stap is een app.

Gebruik JDXpert voor het opstellen van gedetailleerde functiebeschrijvingen. Gebruik LinkedIn Talent Insights voor marktanalyse en trendinzichten. Gebruik Gloat voor het beheren van interne talentpools en successieplanning. Gebruik IBM Watson voor het analyseren van sentiment en feedback. Gebruik Textio voor het optimaliseren van vacatureteksten. Gebruik Pymetrics voor het beoordelen van vaardigheden en potentieel van kandidaten. Gebruik Harver om kandidaten automatisch te scoren. Gebruik Eightfold voor AI-gestuurde talentmatching. Gebruik Hiretual voor AI-gestuurde kandidatenzoektochten. Gebruik Fetcher voor het automatiseren van het sourcen van kandidaten. Gebruik LinkedIn Recruiter voor het vinden en benaderen van kandidaten. Gebruik HireEZ voor uitgebreid zoeken en analyse van kandidaatprofielen. Gebruik HireVue voor video-interviews. Gebruik Vervoe voor het simuleren van werktaken. Gebruik CodinGame voor praktijkgerichte tests. Gebruik TestGorilla voor gestandaardiseerde beoordelingen. Gebruik Interview Mocha voor vaardigheidsbeoordelingen. Gebruik Lever om orde in het wervingsproces te houden. Gebruik Greenhouse voor kandidaatvolging. Gebruik SmartRecruiters voor kandidatenbeheer. Gebruik Qualtrics voor feedback en verbeterpunten in het wervingsproces. Gebruik Workday voor geïntegreerd beheer van human resources en recruitment. Gebruik Xref voor automatische referentiecontroles. Gebruik Paradox Olivia voor chatbotgestuurde kandidatenervaringen. Gebruik Phenom People voor een gepersonaliseerde kandidaatervaring. Gebruik Crystal Knows voor persoonlijkheidsinzichten van kandidaten. Gebruik Plum voor inzicht in intrinsieke motivaties van kandidaten. Gebruik Entelo voor geavanceerde zoekopdrachten naar kandidaten. Gebruik XOR voor geautomatiseerde communicatie met kandidaten. Gebruik Breezy HR voor visueel aantrekkelijke wervingsprocessen. Gebruik Jobvite voor een volledig wervingsplatform. Gebruik Comeet voor collaboratieve werving. Gebruik Bullhorn voor relatiebeheer in werving en selectie. Gebruik iCIMS Talent Cloud voor talentacquisitie. Gebruik Avature voor CRM en talentacquisitie. Gebruik Beamery voor talentengagement en CRM. Gebruik Yello voor recruitment marketing en operations. Gebruik Symphony Talent voor omni-channel recruitment marketing. Gebruik Wonderkind voor programmatic job advertising. Gebruik SmartDreamers voor automatisering van recruitment marketing. Gebruik Saba Cloud voor talentontwikkeling. Gebruik Ascendify voor talentacquisitie en -management. Gebruik Talentsoft voor talentmanagement. Gebruik Eloquens voor het delen van zakelijke methodologieën. Gebruik OutMatch voor een datagestuurde aanpak van het wervingsproces. Als je voor elke stap een app gebruikt kom je gegarandeerd nooit voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van de perfecte kandidaat.

Voor elke stap is een app. Je kunt bovendien kiezen. Als een app een belofte niet nakomt stap je gewoon over. Voor elke app zijn er tien andere apps die precies hetzelfde doen. Houd goed in de gaten op welke apps je over kunt stappen. Vervang bijvoorbeeld JDXpert door Hay Group Job Evaluation, Mercer of Korn Ferry; LinkedIn Talent Insights door Glassdoor, Indeed of TalentNeuron; Gloat door Fuel50, Eightfold of InnerMobility; IBM Watson door Google Cloud Natural Language, Amazon Comprehend of SAS Text Analytics; Textio door Ongig, TapRecruit of Jobvite; Pymetrics door Plum, HireVue of PredictiveHire; Harver door Predictive Index, Vervoe of Xobin; Eightfold door Beamery, Fenix HR of HiredScore; Hiretual door Entelo, SeekOut of HireEZ; Fetcher door HireSweet, TopFunnel of Lever; LinkedIn Recruiter door Hiretual, SmartRecruiters of Zoho Recruit; HireEZ door HiringSolved, AmazingHiring of TalentBin; HireVue door myInterview, Willo of Spark Hire; Vervoe door Codility, HackerRank of TestDome; CodinGame door LeetCode, CodeSignal of HackerEarth; TestGorilla door eSkill, Mettl of Criteria Corp; Interview Mocha door SkillRobo, iMocha of DevSkiller; Lever door Workable, Greenhouse of BambooHR; Greenhouse door JazzHR, Breezy HR of Recruitee; SmartRecruiters door Bullhorn, iCIMS of SAP SuccessFactors; Qualtrics door SurveyMonkey, Medallia of InMoment; Workday door Oracle HCM Cloud, UKG Pro of ADP Workforce Now; Xref door Checkster, SkillSurvey of Crosschq; Paradox Olivia door Mya, Brazen of XOR; Phenom People door Beamery, Avature of GR8 People; Crystal Knows door DISC, Truity of 16Personalities; Plum door Criteria, GoodHire of HireRight; Entelo door OutMatch, Lusha of ZoomInfo; XOR door Olivia by Paradox, Mya Systems of AllyO; Breezy HR door Recruiterbox, CATS of JobDiva; Jobvite door Lever, Taleo of Kenexa; Comeet door Teamtailor, Pinpoint of Recruitee; Bullhorn door PCRecruiter of Zoho Recruit; iCIMS Talent Cloud door ADP Recruiting Management, UKG Pro Recruiting of Cornerstone Recruiting; Avature door Talentsoft, Lumesse of Cezanne HR; Beamery door SmashFly, Yello of Talentry; Yello door SmartRecruiters, Jobvite of Recruiting.com; Symphony Talent door Avature, Clinch of Talemetry; Wonderkind door Pandologic, Appcast of Joveo; SmartDreamers door VONQ, SmashFly of Inbound Hiring; Saba Cloud door Cornerstone OnDemand, Docebo of TalentLMS; Ascendify door PageUp, PeopleFluent of Saba TalentLink; Talentsoft door Cegid, SAP SuccessFactors of Halogen Software; Eloquens door SlideShare, Guru of Zest; OutMatch door TalentQ, Hogan Assessments of SHL, om maar wat voorbeelden te noemen. Experimenteer vooral zelf, maar leg eerst een basis voordat je er te diep induikt. Leer in ieder geval de 10.000 belangrijkste apps voor jouw niche goed kennen en probeer meer apps uit als je tijd over hebt.

Dankzij AI bestaat voor elk recruitment-probleem een oplossing. De perfecte kandidaat vinden is een keuze. Als je tenminste alle mogelijkheden optimaal benut. Anders is je kandidaat misschien niet perfect. Opdrachtgevers zien dat vaak meteen.

Geef een reactie