Dag Ben. Accelerate People Group neemt Newpeople over

Logo Accelerate People Group Jawel, een bekende naam in de Nederlandse recruitment wereld gaat (mogelijk) verdwijnen: Newpeople. En daarmee verdwijnt Ben Holewijn natuurlijk ook, tenminste als oprichter van Newpeople.

Het persbericht is, voor zover ik kan nagaan, alleen op de website van Newpeople gepubliceerd:

Accelerate People Group, de investeringsmaatschappij van ondernemer Dolf Kos, heeft aangekondigd dat het Newpeople heeft overgenomen. Newpeople is een vooraanstaand executive search & interim management bureau gespecialiseerd in digitaal leiderschap.

Ik heb niets kunnen vinden over de raison d’etre van de overname, of het moet dit zijn:

“We zijn vastberaden om talent in de digitaliserende wereld te versterken, waardevolle connecties tussen mensen en organisaties te maken en zo de waarde voor onze opdrachtgevers en professionals te verhogen.” vat Kos samen.

Ik ga er dus maar vanuit dat er ruimte wordt gezien voor kruisbestuiving en dus van meeromzet met dezelfde bezetting. Of iets dergelijks. Overigens is Kos dus Dolf Kos, oprichter van Sales Marketing Group. Accelerate People Group is zijn investeringsmaatschappij. Waar ik overigens niets heb kunnen vinden over eerdere deelnames en/of overnames, maar er wordt evenmin melding gemaakt van de overname van Newpeople.

En daarmee komt er een einde van het avontuur voor Ben Holewijn die na bijna 17 jaar aan het stuur op zoek gaan naar nieuwe einders:

Mijn vertrek markeert het begin van een nieuw avontuur. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen, vooral in het verlengde van mijn passie voor leiderschap en talent management. En uiteraard blijf ik als welbekende adviseur verbonden aan Newpeople.

Dag Ben.

Geef een reactie