Is LinkedIn werkelijk bezorgd om mijn online veiligheid?

Als ik op een link klik die mij is gestuurd door iemand binnen LinkedIn dan krijg ik onderstaand scherm te zien:

LinkedIn waarschuwingsscherm

LinkedIn waarschuwingsscherm

Ik ga inderdaad LinkedIn verlaten, maar dat interesseert LinkedIn ongetwijfeld veel meer dan dat ik daarmee zit. LinkedIn probeert het alleen te verpakken in een zorgzame boodschap If you trust the link, select it to continue. Ik kreeg meteen een warm en fuzzy gevoel van binnen; LinkedIn heeft het beste met mij voor.

Ik vraag me wel af welk percentage van bezoekers alsnog op de link klikt en hoeveel bezoekers zich (al dan niet terecht) laten afschrikken. Zou LinkedIn daar eens wat percentages kunnen noemen. En als de afgeschrikten verwaarloosbaar zijn, zou LinkedIn bovenstaand bedelscherm willen verwijderen?

Geef een reactie