Recruiters, veel plezier met junior devs pushen op senior dev rollen (voorbij de hype)

Programmeurs maken fouten. Daarom moet je code van programmeurs controleren. Maar dat kost veel tijd. En veel geld. En als je er te lang mee wacht dan ben je de sigaar. Dat is een probleem. Of liever, dat was een probleem. Want sinds vandaag checkt ChatGTP je hele codebase.

Bye, bye, bugs

Programmeurs haten AI vanwege de bugs die het produceert. Net zoals designers. Die haten AI vanwege de zes vingers die de herkomst van ‘hun’ werk verraden. Heel begrijpelijk. Maar AI inzetten voor het detecteren van bugs is vanaf vandaag een no-brainer. Kijk maar.

Voorbeeld

Ik gooide een volledige codebase in ChatGTP en beloofde een koekje voor het opsporen van een bug. Ik heb lang uitgekeken naar dit moment. Ik voelde dat het iets bijzonders zou zijn. Ik trilde van opwinding toen ik zag dat ChatGTP deed waar ik om vroeg. Ik wist dat het zou gaan lukken. Maar toen ik het in actie zag was ik toch compleet overdonderd. Nog steeds.

Binnen een halve minuut een half miljoen regels code doorgespit, met resultaat. Dit is fenomenaal. De bug is platgeslagen voordat ie kon gaan steken. De betreffende programmeur heeft een standje gekregen. Dit is een absolute game changer. AI inzetten in IT was tot vandaag vaak risicovol. Sinds vandaag is het andersom.

Wat nemen we ervan mee?

Let op! Je kunt vanaf nu junior devs pushen op een groot aantal senior dev rollen. Maar vergeet niet dat de verantwoordelijkheid bij één senior dev moet blijven liggen. AI maakt namelijk fouten zonder verantwoordelijkheid te nemen. AI speurt, de mens keurt. Maar holy shit, dit is een game changer.

Geef een reactie