Het sympathiekste bedrijf van Nederland? Tailscan!

Steeds meer jongeren kiezen voor een carrière als Indie Hacker. Indie hackers zijn een soort ZZP’ers. Maar waar je bij ZZP’ers denkt aan opdrachtgevers kun je bij Indie Hackers beter denken aan software ontwikkelaars die zich gedragen als startups.

Ze werken vaak alleen op hun zolderkamer en verminderen de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat op de meest sympathieke manier die ik kan bedenken: ze delen waar ze mee bezig zijn met de hele wereld. Ze vertellen hoeveel omzet ze maken, tegen welke problemen ze aanlopen, noem maar op. Volledig transparant. En ik vind dat geweldig. Ik houd van transparantie. Organisaties zijn vaak sneaky. Indie hackers niet.

Kijk maar naar Erwin Lengkeek van Tailscan. Zijn bedrijf ligt op het moment al dagenlang plat door een klein foutje. Hij schrijft hier transparant over op Twitter. Saillant is dat juist de ondoorzichtigheid van Google hem parten speelt.

Hopelijk is zijn issue verholpen zodra dit blogje de persen raakt. Maar zelfs als dat niet zo is heb ik niet alleen medelijden met Erwin. Ik ben namelijk best jaloers* op het enorme aantal hartverwarmende reacties dat hij krijgt onder zijn bericht. Hieruit valt op te maken dat Tailscan het sympathiekste bedrijf is van Nederland.

* Ik heb zelf ook wel eens een positieve reactie gekregen onder een bericht, dus ik weet hoe tof dat is. Het was 2014. De reactie was van ene Richard. Ik glim er nog steeds een beetje van.

Geef een reactie