Textkernel is vernieuwd, maar de dochters nog niet

Logotypes TextkernelTextkernel is voor mij één van de stamhouders van technologie in het (Nederlandstalige) HR/recruitment domein. Eén van de stamhouders? Jawel, want voor mij is de tweede WCC. Sinds het ontstaan van beide bedrijven heb ik meerdere malen vruchteloos geijverd voor het samengaan van beide partijen. Zonder enig succes overigens. In mijn ogen is dat een gemiste kans geweest, want ondertussen hebben deze twee mooie technologiebedrijven elkaar ondertussen voor een gedeelte gedoubleerd en voor een ander deel is, met name WCC, ook buiten het HR/recruitment domein actief geworden.

Waarom deze terugblik? Omdat Textkernel vandaag haar nieuwe huisstijl heeft gepresenteerd, inclusief een heel nieuw logotype. Daar kan een mens nostalgisch van worden, zeker als ook nog eens de kerstdagen in aantocht zijn.

De nieuwe homepage ziet er zo uit:

Homepage Textkernel
Homepage Textkernel

Textkernel laat hiermee het MKB achter zich en toont zich enterprise-waardig. Met één kleine usability aantekening voor dit moment, geef global navigation items iets van 300 – 500 ms de tijd voordat ze hun dropdown menu tonen. Gebruikers met last van migraine zullen je dankbaar zijn.

Veel interessanter is natuurlijk de (recente) historie. Want daar ligt zonder enige twijfel de aanleiding voor het redesign, getuige de tekst 5 companies unite for AI-powered technnology op de homepage. En met die vijf bedrijven bedoelt Textkernel in de eerste plaats zichzelf, en vervolgens cv parser Sovren, Akyla, Joboti en Wiseguys (de co-producent van Jobfeed). Deze shopping spree was weer het direct gevolg van de ‘transfer’ van Textkernel van CareerBuilder naar Main Capital. Laatstgenoemde  heeft groei altijd zeer hoog op de agenda staan.

Maar als ik vervolgens naar de website van Sovren, Akyla en Joboti ga (Wiseguys was een soort acquihire en daar is geen website meer van) dan zie ik drie designs die niets met elkaar van doen hebben en alledrie niet in de verste verten op het nieuwe design van Textkernel lijken.

Ik ga er vanuit dat deze integratie in de komende maanden wordt uitgevoerd, maar het laat me wel achter met één vraag: waarom de lancering niet uitstellen tot alles op dezelfde leest geschoeid is? Wat was/is de reden voor deze haast?

Geef een reactie