Dettmers (CEO Stepstone) komt met verwarrend aanbod

Sebastiaan Dettmers communiceert graag en veel via LinkedIn. En dat is helaas (vrij) uitzonderlijk voor een CEO van een behoorlijk grote organisatie. Maar Dettmers zegt ook wel eens verbluffende dingen. Want wat te denken van onderstaand bericht van zijn hand:

LinkedIn bericht van Sebastian Dettmers (CEO Stepstone)
LinkedIn bericht van Sebastian Dettmers (CEO Stepstone)

Met de hulp van AI (we kunnen niet zonder) krijg ik binnen enkele seconden aanbevelingen uit een pool van miljoenen kandidaat profielen! Wie wil dat nou niet?

Er is maar één actie die vóór dit zonnige vooruitzicht moet worden gedaan: een vacature opstellen en publiceren op Stepstone!? Come again? Elk weldenkend mens zou naar de kandidaten database van Stepstone gaan en met de vereisten van de functie zoeken naar geschikte kandidaten. Zonder hulp van AI en binnen enkele seconden komen er dan passende kandidaten naar voren.

Waarom zou een organisatie in hemelsnaam een vacature moeten opstellen en publiceren om daarna pas kandidaten te zien? Ooooh… Stepstone is een vacaturesite… En als iedereen alleen maar kandidaten gaat zoeken blijft er geen vacature meer over… En er is een stokoude maar nog altijd valide regel dat waar veel vacatures zijn ook veel kandidaten komen om hun cv achter te laten. En dat is waarschijnlijk de reden om een vacature te moeten plaatsen. Maar dat vertelt Dettmers er gemakshalve niet bij…

Onbedoeld neveneffect van bovenstaand aanbod is dat AI oneigenlijk wordt gepromoot. Waarmee AI eigenschappen worden toegedicht die het helemaal niet bezit. Daar kan AI niets aan doen, mensen doen dat. Het maakt wel dat aan AI een onnodig smetje gaat kleven. Doen we dit met zijn allen dan krijg je een peak of inflated expectations. Waar we op dit moment middenin zitten.

Geef een reactie