Elite Software Automation schrijft brute afwijzingsbrief

Op Reddit is ophef ontstaan over een afwijzingsbrief van het bedrijf Elite Software Automation. Anderen schreven hier eerder over, maar omdat ik toch verder niets te doen heb, heb ik de brief in het Nederlands vertaald. Bruter dan dit heb ik het in mijn leven nog nooit gezien.

Het illustreert wel fraai waarom Hugo de Koning van YoungCapital onlangs met een tegenovergestelde instelling een pluim in de wacht wist te slepen.

Elite Software Automation gaat dat op deze manier in ieder geval niet lukken. Lees maar…

Eerst een afbeelding van de brief. Eronder de vertaling.

Beste [sollicitant],

Bedankt voor je sollicitatie voor de functie van Frontend Software Engineer bij Elite Software Automation.

Je sollicitatie voor de functie van Frontend Software Engineer is AFGWEZEN vanwege je onvoldoende score op de geautomatiseerde online test, aangezien je onder de vereiste score hebt gescoord.

Probeer alsjeblieft niet om de test opnieuw te doen. Probeer niet opnieuw te solliciteren voor deze positie tot tenminste het einde van volgend jaar.

Elke herhaalde poging om voor deze positie te solliciteren voor die tijd, of elke poging om de test opnieuw te doen, zal leiden tot een automatische afwijzing van je sollicitatie, evenals een permanente blacklisting van je profiel voor verdere sollicitaties.

Als je gelooft dat je een geldige reden hebt en een herkansing wilt aanvragen, moeten we je laten weten dat we geen enkel excuus accepteren. Als je je niet goed voelde op de dag van de test, of als je internetverbinding wegviel, of wat voor andere reden dan ook, het maakt niet uit.

Je was duidelijk gewaarschuwd dat je maar één kans had, het was jouw verantwoordelijkheid om het correct te doen, wat je niet hebt gedaan. Als zodanig zal elk verzoek om een herkansing worden afgewezen.

De enige omstandigheid waarin een herkansing kan worden verleend is in het geval van een storing van het Testdome platform zelf tijdens je test. Elk geval van een dergelijke situatie zal geverifieerd moeten worden met het technische team van Testdome, en alleen in het geval van een bevestigde uitval door Testdome, kan een herkansing worden toegestaan. Dit is een extreem zeldzame omstandigheid en slechts 0,016% van onze kandidaten heeft dit meegemaakt.

Als je probeert om ons te bereiken met een verzoek om een herkansing in een andere situatie dan de bovenstaande, behouden we ons het recht voor om je profiel permanent te blacklisten voor verdere sollicitaties.

Daarnaast begrijpen we dat sommige mensen misschien van streek zijn, of zelfs boos vanwege deze afwijzing. Als je van streek bent over deze e-mail, moeten we je informeren dat het leven hard is en deel uitmaakt van elke professionele of persoonlijke ontwikkeling om met afwijzing om te gaan en manieren te vinden om te verbeteren. Je werd de kans geboden om je vaardigheden te tonen in een eerlijke en blinde test die hetzelfde is voor alle kandidaten en die alleen focust op vaardigheden en capaciteiten. Je bent er niet in geslaagd om een hoge genoeg score te halen op deze test. In plaats van ons de schuld te geven, zou je moeten onderzoeken wat je kunt doen om deze vaardigheden en vaardigheden te verbeteren. We wensen je zeker het beste voor jou.

We wensen je het beste in je toekomstige ondernemingen.

Met vriendelijke groet,

Team bij Elite Software Automation

Geef een reactie