Wat leuke cijfertjes en een skills armageddon

ArmageddonEen onderzoek naar de cv’s van maar liefst 12.000 Amerikaanse werkzoekers leverde onder meer de volgende data op:

  1. Het gemiddelde cv beslaat ongeveer 1-2 pagina’s, met één pagina’s die gemiddeld 287 woorden bevatten en twee pagina’s rond de 506 woorden.
  2. De keuze om een foto op een cv op te nemen, is bijna gelijk verdeeld, met een lichte meerderheid die ervoor kiest om het weg te laten.
  3. Een meerderheid van de kandidaten geeft er de voorkeur aan om functieposities met hun locaties te vermelden, 27% markeert “remote” als hun werklocatie, wat wijst op een verschuiving naar flexibele werkomgevingen
  4. Ondanks de waarde van het kwantificeren van prestaties, heeft 81% geen gebruik gemaakt van getallen of percentages om hun prestaties te beschrijven
  5. Het gemiddelde cv vermeldt tussen de 5,5 en 12,7 vaardigheden
  6. Maar liefst 91% van de werkzoekenden geeft de voorkeur aan een dubbelkolomsformat voor hun cv’s

Voor de enkele skills lover onder ons, zijn er ook nog een paar, zwaar ontnuchterende, cijfers:

  • cv van 1 pagina   : 5,5 skills, 11 jaar ervaring, 4 functies
  • cv van 2 pagina’s: 7,4 skills, 15 jaar ervaring, 5 functies
  • cv van 3 pagina’s: 9,4 skills, 18 jaar ervaring, 7 functies

Dat is een bijzonder magere score waar je eigenlijk niets mee kunt! Maar niet getreurd, de skills industrie verzint er zonder blikken of blozen tientallen vaardigheden bij, op basis van de functies, de kleur van de ogen enhet IQ van de werkzoeker. En bedenk dat ze exact hetzelfde doen aan de andere kant (vacatures) en wat krijg je dan? Matchsoep waar je zelfs na eindeloos roeren niets zinnigs uit kan krijgen, of je er nou AI bijroert of niet.

En bedenk ook nog even dat 70% van de werkzoekers op hun cv liegen. Dit is een ontnuchterende  video met ontluisterende cijfers afkomstig van ResumeLab. Maar waar liegen ze over? Zou het over hun leeftijd gaan? Nee! Over hun e-mail adres? Nee!! Misschien over hun skills? Ja!!

Met dank aan Jim Stroud

Geef een reactie