Arno Schäfer plotseling vertrokken als CEO VONQ

Een verrassing op de vrijdagavond tijdens een sessie Chad & Cheese podcast bingeluisteren toen onverwachts het vertrek van Arno Schäfer als CEO van VONQ voorbij kwam. Een snelle check op de site van VONQ gaf geen uitsluitsel, maar een korte WhatsApp exercitie leverde dit persbericht op:

Persbericht VONQ van 31 januari 2024 over vertrek Arno Schäfer
Persbericht VONQ van 31 januari 2024 over vertrek Arno Schäfer

Om op het einde van de maand een persbericht met deze inhoud uit te brengen is ongebruikelijk en het voelt dan ook alsof dit besluit met de nodige haast is genomen. Omdat er geen nieuwe leider in het persbericht wordt genoemd, is ook de titel van het persbericht niet geheel correct (haast?).

Overigens toont Schäfer geen haast, getuigde zijn profielpagina op LinkedIn van vanavond:

LinkedIn profiel van Arno Schäfer, 2 februari 2024
LinkedIn profiel van Arno Schäfer, 2 februari 2024

Het persbericht geeft verder aan dat er nog geen plaatsvervanger klaar staat, een verdere indicatie dat hier met snelheid is gehandeld:

The leadership team, Tycho van Paassen (Co-founder and Chief Revenue Officer), Stephanie Hosman (Chief Financial Officer), and Bill Fischer (Chief Product and Technology Officer), is committed and excited to guiding VONQ along its established growth strategy until a new CEO is appointed.

Ik ga een gokje wagen, hoewel ik mijn vrouw heb moeten beloven nooit meer te gokken. Maar in dit geval kan ik het niet laten. Het zou me namelijk niet verbazen als Rob Brouwer (CEO Jobrapido en Non-exec chairman VONQ) binnenkort als de nieuwe CEO wordt gepresenteerd. En nee, ik heb geen inside information. Als ik gelijk krijg dan is iemand (wie?) mij een kilo Klene muntdrop schuldig.

Maar Tycho van Paassen en Bill Fischer zijn natuurlijk ook meer dan respectabele kandidaten, Stephanie Hosman is minder bekend maar heeft een indrukwekkende staat van dienst. En misschien schuift Capital D (de partij die VONQ heeft overgenomen) wel een eigen kandidaat naar voren. En met mijn geluk zal je zien dat het heel iemand anders wordt…

Ik hoop hiermee alle perspectieven zo’n beetje te hebben afgedekt. Ga ik nu weer luisteren naar Chad & Cheese…

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie