“Binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt”

SkillsCV logoWees gerust, ik heb geen zonnesteek (het is toch geen zonnensteek?) opgelopen. De titel is een deel van een quote van Maarten Westerduin, CEO van The Talentpool Community in een podcastinterview met Martijn Hemminga. The Talentpool Community is volgens het interview een nieuwe start-up van SkillsCV (volgens de Kamer van Koophandel is The Talentpool Community gewoon een handelsnaam van SkillsCV) en kort gezegd komt het er op neer dat The Talentpool Community de profielen die bij SkillsCV door nietsvermoedende werkzoekers zijn ingevoerd, tegen betaling gaat uitventen bij geinteresseerde werkgevers. Maar dat wordt natuurlijk niet op die manier gezegd:

[The Talentpool Community gaat] de samenwerking en uitwisseling van kandidaten en sollicitanten faciliteren tussen o.a. werkgevers, bedrijven in regio’s, winkels en bedrijventerreinen, brancheorganisaties, samenwerkende gemeenten. ‘Door samen te werken met andere werkgevers, binnen je branche, regio of winkelstraat ontstaat een uitwisselbaar eco-systeem van talent’

Confused? Laten we het nog eens proberen:

De best afgewezen sollicitanten en kandidaten, de zogenaamde ‘silver medallists’ van één werkgever is de aanname van één van de andere samenwerkende organisaties binnen de nieuwe The Talentpool Community.

Nog steeds confused? Dan nog maar een keer:

Vanaf €49,- per maand ben je als werkgever al lid van de community en heb je toegang tot al het talent.

Meer is er niet nodig om te zeggen dat je de cv-database van SkillsCV voortaan commercieel wil gaan uitventen. Maar… zijn alle huidige SkillsCV gebruikers (lees: werkzoekers) hiervan op de hoogte? En zijn ze allemaal actief en zonder dwang akkoord met deze nieuwe uitbreiding van het dienstenpalet waardoor hun cv’s plotsklaps het product van The Talentpool Community gaan vormen? Color me sceptic.

Overigens geeft Westerduin een totaal andere en onbaatzuchtige motivatie:

Alles is vanuit de gedachte dat we de arbeidsmarkt transparanter willen maken

Tuurlijk… en ik wil alle zeehondjes van de knuppeldood redden.

En dan nu het pièce de résistance:

SkillsCV […] matcht met alle Nederlandse vacatures en is gratis, compleet en makkelijk te gebruiken voor kandidaten. Iets dan nu al bijna 20.000 werkzoekenden doen. Binnen 1 jaar willen we ruim 1 miljoen CV’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben en binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt

Waarom je beperken tot Nederland? De wereld ligt aan je voeten, pak die kans!

Ik wil hier en nu graag wedden met Westerduin dat deze aantallen bij lange na niet gehaald gaan worden. De inzet is een kilo Klene muntdrop!

De samenwerking van kandidaten en sollicitanten faciliteren…

Een uitwisselbaar eco-systeem van talent…

Hilarisch!

Geef een reactie