Stepstone ontslaat en huurt binnen tijdsbestek van minder dan drie maanden

Logo en logotype StepstoneOp de laatste dag van oktober meldde CEO Sebastian Dettmers via een e-mail aan alle medewerkers van vacaturesite Stepstone dat er een forse ontslagronde nodig was:

Over the last few years our company has grown strongly, and we have made big steps in helping companies to hire the right talent. We launched highly innovative products, expanded our footprint in Europe and the US, and hit record numbers. But we also need to acknowledge that during this time, many areas of our business have become too complex and inefficient.

Dat kan natuurlijk. De ontslagronde trof ongeveer 215 medewerkers, of 5% van het aantal medewerkers van The Stepstone Group.

We zijn ondertussen drie maanden verder en mijn oog valt op een LinkedIn posting van dezelfde Dettmers waarin hij meldt dat er 29 nieuwe collega’s zijn begonnen bij Stepstone Duitsland. Hij plaats daarbij onderstaande foto:

29 nieuwe collegas voor Stepstone Duitsland

Lachende gezichten en dat is natuurlijk begrijpelijk. Maar het lijkt me tegelijkertijd behoorlijk zuur voor de mensen die een maand voor Kerst te horen hebben gekregen dat ze overbodig zijn. Waarom hou je dit soort berichten niet gewoon voor jezelf? Het is een interne aangelegenheid en het publiek delen van een feestje is zout in de wonden wrijven van medewerkers die maar een paar maanden hiervoor hun ontslag aangezegd hebben gekregen. Volstrekt onnodig.

Geef een reactie