PwC mist een asterisk

Dankzij mijn niet-aflatende nieuwsgierigheid naar alles wat naar recruitment neigt, struikelde ik over een rapport van PwC over generative AI en de Nederlandse arbeidsmarkt. ‘Gratis’ te downloaden via onderstaand formulier:

Aanvraagformulier PwC
Aanvraagformulier PwC

Het rode kadertje is van mijn hand. Want hoewel het lijkt alsof ik de regel Yes, the PwC network may send me information via e-mail kan negeren (er staat tenslotte geen asterisk zoals bij alle andere velden) is dat niet het geval. Want als ik het formulier probeer te verzenden door op de Submit form knop te klikken, krijg ik dit te zien:

Aanvraagformulier PwC, detail
Aanvraagformulier PwC, detail

Heel erg knullig. Zet er gewoon ook een asterisk achter of gooi de asterisken weg en geef aan dat alle velden verplicht zijn. En als ik toch bezig ben, waarom staat er een kader om de checkbox plus de tekst Yes, the PwC network may send me information via e-mail? Het suggereert een vrije tekst veld maar dat is het niet. En dan als laatste, haal dat zinloze icoon en het woord form weg uit het knop label. Submit is zelfverklarend, en wat wil je anders opsturen dan het ingevulde formulier?

Geef een reactie