De vragen zijn simpel, waar blijven de antwoorden? Deel 5

Logo en logotype 8vanceDe saga continues, oftewel waar een paar simpele vragen al niet toe kunnen leiden. Hoe zat het ook alweer?

8vance is het bedrijf dat de UWV tender voor het leveren van een bemiddelingsservice heeft gewonnen. Laurens Waling is evangelist bij 8vance en vertelt vaak en graag aan nietsvermoedende recruiters over 8vance en hoe het bedrijf maar liefst 85 miljoen profielen van het publieke Internet heeft gescraped. En dat het bedrijf daardoor met de beste match technologie (van Europa) de grootste arbeidsbemiddelaars en recruitmentafdelingen van Nederland bedient. Dit alles zonder enige bewijs, tenslotte zijn dat maar pesky little details.

Nog zo’n pesky little detail is hoe 8vance aan 85 miljoen profielen komt en hoe ze ervoor zorgt dat deze actueel blijven.

Omdat ik gek ben op pesky little details en de publieke ruimte hogelijk waardeer, heb ik Waling publiekelijk gevraagd om concrete informatie. Dat was ondertussen alweer een AI eeuw geleden, op 4 en 5 februari 2024:

X(Twitter) interactie met Laurens Waling

Waling reageerde nog dezelfde dag dat hij mijn vraag heel graag wil beantwoorden, maar dat hij dit antwoord even juridisch wil laten checken. Op zich redelijk bizar, maar wat maakt het uit; een evangelist die mij heel graag van een antwoord op mijn vragen wil voorzien maak ik niet iedere dag mee.

Een antwoord op de vraag welke van de grootste arbeidsbemiddelaars klant zijn laat niet lang op zich wachten, maar is uitermate teleurstellend:

X(Twitter) interactie met Laurens Waling

Hij had natuurlijk UWV kunnen noemen, want die valt zeker in de categorie grootste arbeidsbemiddelaars van Nederland en het publiek bekend dat UWV het contract aan 8vance heeft toegekend, zij het op een zeer merkwaardige manier. Maar nee, Waling kiest ervoor om helemaal geen namen te noemen. Mogelijk is 8vance onzeker over haar (mogelijke) band met die grootste arbeidsbemiddelaars. Geen idee, maar er zijn gelukkig andere manieren om daar achter te komen.

Na bovenstaand ‘antwoord’ bleef het geruime tijd stil, tot er een paar dagen geleden eindelijk een reactie kwam:

Tweet Waling

Afgezien van de volstrekt overbodige privé informatie geeft Waling aan dat LinkedIn ‘natuurlijk’ de voornaamste bron is van publieke profielen. No shit, Sherlock. Maar hoewel hij mijn vraag overduidelijk ‘heel graag’ heeft beantwoord, geeft hij eigenlijk helemaal geen antwoord. Want welke publieke bronnen worden er verder nog gebruikt? Geen antwoord. Hoe vaak worden profielen ververst? Geen antwoord. En wie zijn de grootste arbeidsbemiddelaars die klant van 8vance zijn? Geen antwoord.

Ik heb drie weken gewacht op … niets. Of toch niet? Nou, niet helemaal. Want de juridische rakkers van 8vance lijken niet stilgezeten te hebben. Ze hebben op 26 februari een volledig vernieuwde privacyverklaring opgeleverd. En dat is blijkbaar waar Waling op heeft moeten wachten. Op die privacyverklaring kom ik binnenkort waarschijnlijk nog even terug.

En ik heb nog maar een keer mijn vraag herhaald:

tweet Drees

Ik krijg heel graag een antwoord op een volstrekt redelijke vraag.

Geef een reactie

4 Comments