Is dit nou uitlokking of ben ik gek geworden?

DoomIn een artikel op Werf& van Laurens Waling (Chief evangelist 8vance) trof ik onverwacht een korte handleiding “Hoe overtreed ik de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)” aan. Leest u even met mij mee?:

Er zijn verschillende platformen waar mensen hun profiel (publiekelijk) delen. Dit is enigszins afhankelijk van de doelgroep. In Nederland is LinkedIn met 9 miljoen profielen natuurlijk de bekendste. De meeste mensen hebben hun profiel op publiek toegankelijk staan, wat betekent dat ze onder andere in Google vindbaar zijn. […] Een alternatief is deze data via Google en andere zoekmachines te benaderen. De ‘index’ van Google bevat ook deze profielen en is middels ‘Custom searches’ of ‘Programmable search engines’ goed benaderbaar voor allerlei zoekopdrachten. Zo kun je toch de data van jouw medewerkers eruit halen en analyseren.[…] En ben je hier eenmaal handig mee, dan doe je dit natuurlijk ook even voor de concurrentie.

Confused? Ik ook. Maar wat Waling volgens mij hier zegt, is dat je persoonsprofielen van LinkedIn via Google kan (en dus mag…) kopiëren. Zoals bijvoorbeeld de persoonsprofielen van jouw medewerkers of die van de medewerkers van jouw concurrent. Of gewoon, 85+ miljoen persoonsprofielen. Who cares?

Is dit nou uitlokking of ben ik gek geworden?

Geef een reactie