ResumeQuill: koddig maar met een belangrijke onderliggende boodschap

Dit is de informatie over ResumeQuill op BetaList:

ResumeQuill* is an online resume builder, offering a diverse selection of templates to design your CV quickly and for free. With ResumeQuill, crafting a professional and eye-catching resume has never been easier. Explore our intuitive platform and give your job application the competitive edge it deserves.

En dit is hoe ResumeQuill er uitziet:

Homepage ResumeQuill

Homepage ResumeQuill


Ik heb geen privacyverklaring kunnen vinden, maar misschien komt dat nog als ik naar de pagina(‘s) voor het maken van een cv ga.

Klik:

ResumeQuill: cv creator

ResumeQuill: cv creator

Ehhh… nee. Geen privacyverklaring. Ik stort mijn gegevens in een zwart gat in ruil voor een opgemaakt cv. Ik dacht dat je daar een tekstverwerker voor had maar blijkbaar is dat niet (meer) zo. Waar je data terecht komt en wie er allemaal naar kan kijken is volstrekt duister. Feit is dat je heel veel persoonsgegevens overdraagt aan een onbekende partij. En bedenk daarbij dat on the internet everybody is a dog.

Het lijkt er overigens op dat ResumeQuill een side-project van een developer is. En daarmee is deze applicatie op zijn best te kwalificeren als koddig en ongekend naïef. Maar als het om persoonsgegevens gaat is helemaal niets koddig aan op het internet. Al kan ik me niet voorstellen dat de maker van ResumeQuill serieus denkt dat hij de paar cv’s die hiermee worden gemaakt kan monetizen. Ook al staat in de FAQ’s niets over het kunnen verwijderen van je cv…

Heeft BetaList een verantwoordelijkheid om start-ups die de wet overtreden te weren van haar platform? Het lijkt me wel…

En laat dit een waarschuwing zijn aan alle werkzoekers die hun persoonsgegevens zomaar ergens achterlaten zonder te weten wat er mee wordt gedaan of hoe lang het bewaard gaat worden.
Niemand wil eindigen als een humancentiPad.

Geef een reactie