Een sprookje voor het slapengaan

PinokkioEr was eens een beroemde groenteboer, genaamd Linked. Verreweg de grootste groenteboer van het land. Link had zoveel groenten en fruit dat een groot gedeelte buiten werd getoond, in de publieke ruimte. Alle mensen waren onder de indruk van de kwaliteit en de diversiteit en het is dan ook geen geheim dat Linked uitstekende zaken deed. Was iedereen tevreden? Nee, er is altijd een buitenbeentje. Hij was jaloers op het succes van Linked  en wilde ook zo groot rijk en beroemd worden. Maar hij wilde niet de inspanning en moeite doen om alle soorten groenten en fruit in te kopen, te transporteren en uit te stallen.

Ons buitenbeentje verzon daarom een list en bedacht dat wat in de publieke ruimte staat ook van iedereen is. En dus ook van hem. En dat hij daarom in zijn recht stond als hij groente en fruit van Linked zou meenemen, zolang de groente en fruit maar in de publieke ruimte stond. En zo gezegd, zo gedaan. Elke dag gingen buitenbeentje en zijn kornuiten langs de enorme publieke kraam van Linked om groente en fruit te … laten we zeggen: verzamelen. En dat kunstje herhaalden ze dag in – dag uit. Jarenlang. Tot buitenbeentje net zoveel groenten en fruit hadden verzameld dat hij er zelf een winkel mee kon beginnen.

Het gekke was dat buitenbeentje er nooit een geheim van maakte dat hij groente en fruit meenam van Linked. Omdat hij vond dat de groente en fruit niet van Linked was. Omdat het in de publieke ruimte stond. Duh…  En hoewel buitenbeentje zijn werkwijze op straat gooide, gebeurde er helemaal niets:

  • De politie voor Appels en Peren liet hem met rust
  • De uitvoeringsorganisatie voor Uien, Winterpenen en Venkel liet hem met rust
  • Het ministerie van Spinazie & Zoete aardappelen en Watermeloenen liet hem met rust
  • Alle bedrijven die groente&fruit verwerken lieten hem met rust
  • De groente&fruit media lieten hem met rust
  • De mainstream media lieten hem met rust
  • En zelfs de Tweede Kamer liet hem met rust

Was er dan helemaal niemand die er iets van zei? Er was wel iemand, maar dat was een oude, zure fruitblogger. Dus deed iedereen gewoon net alsof hij niet bestond.

En dat was de dag waarop privacy groente en fruit voor altijd verdween.

Slaap lekker.

Geef een reactie