As the crow flies?

As the crow flies is een gevleugeld (pun intended) begrip en een jarenlange frustratie voor werkzoekers die zich weliswaar hemelsbreed vlakbij een werklocatie bevonden maar in werkelijkheid een enorme afstand moesten overbruggen om die locatie te bereiken. Cornercase? Denk dan maar eens aan grote rivieren en het niet zelden zeer beperkte aanbod aan bruggen en pontjes. Of een ander niet te overbruggen obstakel tussen jou en de werklocatie. De enige parameters die je kon beinvloeden zijn reistijd of reisafstand, en die zijn weinig behulpzaam als er alleen hemelsbreed wordt gerekend.

Maar godzijdank is er nu een oplossing. In ieder geval op Stepstone, die haar vacaturesite heeft verrijkt met het filter Reistijd. Dit is een plug-in van het bedrijf TravelTime, dat hiervoor nadrukkelijk leentjebuur lijkt te hebben gespeeld bij Google. Maar daar gaat het nu niet om, het filter Reistijd biedt een praktische oplossing voor het hierboven geschetste probleem. Alleen heeft Stepstone het nog niet helemaal geïntegreerd:

image
Stepstone: Vacaturezoekresultaatpagina

Het groene kader is het nieuwe filter Reistijd, en de zoekresultaten tonen ook dat dit filter in het zoekresultaat is meegenomen (fiets, < 30 min). Maar de titel boven het zoekresultaat geeft, ten onrechte, de niet gebruikte reisafstand (30 km) weer. En dat is eenvoudig te vermijden. En als Stepstone deze bug gaat oplossen, laat ze dan ook meteen de locaties synchroniseren. Nu moet de gebruiker die al een locatie had ingevuld, nogmaals een locatie invullen als hij/zij/x het filter Reistijd wil gebruiken. Dat is vermijdbaar, door een opgegeven locatie ook in het Reistijd filter te plaatsen.

Geef een reactie