Spammerdespam, met dank aan YoungCapital

Onderstaande afbeelding van mijn inbox is het resultaat van een niet-afgemaakte inschrijving bij YoungCapital, 18 spamberichten in minder dan één dag. Overigens zijn de namen echt, het zijn voor zover ik kon beoordelen ook echte medewerkers van YoungCapital, maar de e-mails worden niet door hen verzonden. Tenzij er een paar fanatieke nachtbrakers op stukloon zitten te klussen, gezien de tijden waarop deze e-mails verzonden worden.

E-mail/spam van YoungCapital

E-mail/spam van YoungCapital


De niet-afgemaakte inschrijving betrof een test van mijn kant hoe met de AVG wordt omgegaan bij YoungCapital. De eerste pagina van het inschrijfformulier van YoungCapital  vraagt mijn e-mailadres, voor- en achternaam, geslacht, geboortedatum, woonadres, en telefoonnummer. En voor dat alles moet ik een checkbox aanvinken om naar de volgende pagina van het inschrijfformulier te gaan:

image_thumb2_thumb
YoungCapital inschrijfformulier, checkbox

Ja, ik heb gezien dat YoungCapital een privacystatement heeft. Wat is dit? Ja ik heb gezien dat YoungCapital een logo heeft. Ja, ik heb gezien dat Young Capital een website heeft. Ik bevestig hier dus dat volgens mij YoungCapital een privacyverklaring heeft. Maar wat betekent het, en vooral, wat voor consequenties heeft dat? En is er een werkzoeker (geen afgestudeerd jurist) die begrijpt waar je je met je vinkje eventueel toe verplicht? Ik snap het in ieder geval niet.

En het lijkt er verder op dat ik hiermee ook meteen bevestig dat YoungCapital mij mag spammen met vacatures. Want hoewel ik daar nergens toestemming voor heb gegeven en YoungCapital dit ook nergens heeft aangegeven, krijg ik dus wel bakken met spam (want ongevraagde e-mail).

Geef een reactie