Werken bij Bol.com maakt me kotsmisselijk

Bol.comIk heb jaren geleden mijn passie voor feel-good games moeten opgeven nadat ik binnen een half uur duizelig werd van het spelen van Doom of Half-Life. Nog altijd denk ik met veel zelfmedelijden aan die mooie tijd terug. Daarna heb ik me maar op het bloggen gestort en uiteindelijk komen deze twee werelden bij elkaar. Hoe dan? Nou, probeer de werken-bij site van Bol.com maar eens op je mobiel. Ik moest zelf al na een paar minuten afhaken toen ik mijn ontbijt naar boven voelde komen.


Wat is het geval?
Dit is de homepage van de werken bij bol.com site:

Homepage bol.com mobiel
Homepage bol.com mobiel

Niets mee mis, zou je zeggen. Maar dan praat je voor je beurt.
Laat ik eerst maar eens iets naar beneden scrollen:

Homepage bol.com mobiel: allemaal bolletjes
Homepage bol.com mobiel: allemaal bolletjes

Je zou zeggen, wat origineel: allemaal bolletjes. En dan heb je helemaal gelijk, very on brand. Maar al die bolletjes bewegen! De bovenste rij beweegt naar links, de rij daaronder naar rechts en de rij daar weer onder beweegt naar links. En als je wat sneller naar beneden of naar boven scrollt, bewegen de bolletjes sneller. En als ik sneller zeg, dan bedoel ik veel sneller…

En door die bewegende bolletjes in tegengestelde richtingen raken mijn hersenen volledig overbelast en begint alles te draaien.

Als het de bedoeling is om origineel te zijn dan is het bol.com volledig gelukt. Maar als het de bedoeling was om een betere gebruikservaring te bieden voor het verkennen van het vacature-aanbod dan denk ik dat deze interface een wel heel ongelukkige keuze is. Soms is origineel namelijk niet beter, en in dit geval werkt de oplossing ook nog eens een ongewenste(?) selectie in de hand.

Geef een reactie