De wapenwedloop binnen het recruitment domein

DoomZijn er al recruiters (en werkzoekers) die verlangen naar het pre-LLM tijdperk? Het zou me niet verbazen. Want al die starry-eyed eendagsvliegen die een flinterdunne recruitment-applicatie op basis van een LLM uitbrengen beloven weliswaar de hemel maar het resultaat is een inferno van sollicitaties en afwijzingen. Beiden van anabole steroïden voorzien door AI. Met een mogelijke kunstmatige implosie tot gevolg:

“Everyone has a job they’re offering. Everyone is looking for a job. No one is getting it.”

Bovenstaande is een quote uit een lezenswaardig artikel op Wired waar eens een keer geen lofzang op de onbewezen voordelen van AI wordt gehouden, maar een inkijkje in de recruitment praktijk van dit moment:

It’s not uncommon for tech roles to now receive hundreds or thousands of applicants. Round after round of layoffs since late 2022 have sent a mass of skilled tech workers job hunting, and the wide adoption of generative AI has also upended the recruitment process, allowing people to bulk apply to roles. All of those eager for work are hitting a wall: overwhelmed recruiters and hiring managers.

En laten we niet vergeten dat er daardoor ook onvermijdelijk teleurgestelde sollicitanten zullen zijn.

Al met al een zeer dynamische situatie die nog lang niet is uitgekristalliseerd en tot die tijd aan beide kanten slachtoffers blijft maken.

Geef een reactie