VONQ stelt nieuwe CEO aan, ik verlies een kilo Klene muntdrop

Ritu Mohanka, nieuwe CEO VONQHet is een droeve dag voor mij, of eigenlijk was die droeve dag op 7 mei. Want dat was de dag dat VONQ haar nieuwe CEO aan de wereld presenteerde. En ik een weddenschap met mijzelf (en een nooit verschenen weldoener) verloor:

Ik ga een gokje wagen, hoewel ik mijn vrouw heb moeten beloven nooit meer te gokken. Maar in dit geval kan ik het niet laten. Het zou me namelijk niet verbazen als Rob Brouwer (CEO Jobrapido en Non-exec chairman VONQ) binnenkort als de nieuwe CEO wordt gepresenteerd. En nee, ik heb geen inside information. Als ik gelijk krijg dan is iemand (wie?) mij een kilo Klene muntdrop schuldig.

Mocht ik een lezer hiermee in verwarring hebben gebracht dan bied ik hiervoor mijn oprechte verontschuldigingen aan. Dit is inderdaad een gevalletje: How can I make this about me. Maar ga nog niet weg, ik zal mijn leven beteren.

Laat ik me daarom maar gauw wenden tot de annoncering van VONQ. Op 2 februari van dit jaar meldde het bedrijf onverwachts het vertrek van de toenmalige CEO, Arno Schäfer. En we zijn niet meer dan drie maanden verder op het moment dat VONQ haar nieuwe CEO presenteert: Ritu Mohanka. Dat is een razendsnelle transfer! VONQ meldt in haar persbericht de volgende highlights van Mohanka’s carriëre:

At IBM, which acquired Kenexa in 2012, Mohanka was Senior Vice President Europe for what became the Smarter Workforce division, leading significant business expansion across EMEA and consistently delivering high double-digit growth. Her strategic insight and leadership helped her enter and grow new markets and establish strong relationships with key clients across multiple industries, such as financial services, energy, retail, manufacturing, and pharmaceuticals.

Following success at IBM, Mohanka joined Glint to lead their expansion in EMEA. After LinkedIn’s acquisition in 2018, she played a pivotal role in the integration and expansion of Glint, serving as VP Strategy & Business Development EMEA for the Learning & Engagement division and positioning LinkedIn as a leader in talent and engagement solutions.

En nu dus VONQ.

Een CEO met een forse internationale ervaring (en netwerk) in het HR-domein bij een bedrijf in het HR-domein met grote internationale ambities. Klinkt als een combinatie waar we nog wel wat van gaan horen. Afgezien van al die LLM spulleboel van Bill Fischer (CTO VONQ) .

Geef een reactie