Unicorn people aggregator SeekOut in zwaar weer

Logo SeekOutTechCrunch meldde gisteren het volgende:

SeekOut, an eight-year-old recruiting startup that uses AI to find candidates, cut about 30% of its workforce this past Thursday[…].

En dat is weer het gevolg van de economische tegenwind, waar heel de technische sector klappen van krijgt. Maar 30% van het aantal medewerkers ontslaan is wel heel erg veel. SeekOut CEO Anoop Gupta en CTO Aravind Bala zeggen hierover het volgende:

Lately, we have been spending roughly $2 to earn $1, and this last fiscal year, we incurred significant cash burn. Unfortunately, to put us on a sustainable trajectory, we must make significant employee reductions.

Dat is vanzelfsprekend geen houdbare situatie, en dus gaat het mes er in. Omdat SeekOut zo’n 200 medewerkers had, gaat het dus om rond de 60 personen. Dat is heftig.

Voor wie SeekOut (nog) niet kent is hier het bovenste deel van de (long) homepage:

SeekOut homepage
SeekOut homepage

Waarbij ik gemakshalve focus op de tweede regel: Find the talent you need. Want hierin ligt het fundament van de dienstverlening van SeekOut, een gigantische database (>800 miljoen publieke profielen) met persoonsprofielen:

SeekOut, cijfertjes
SeekOut, cijfertjes

In een promofilmpje op de site zegt SeekOut er dit over:

By combining the most relevant public data, with your ATS and HRIS systems, SeekOut creates comprehensive profiles. Helping you diverse, qualified candidates faster for internal and external talent.

SeekOut is dus een onvervalste people aggregator, en proud of it. Ik ben bijzonder nieuwsgierig of SeekOut profielen uit de Europese Unie in haar database heeft zitten. Want die meer dan 800 miljoen persoonsprofielen beperken zich niet tot de beroepsbevolking van de VS. En de EU kijkt toch iets anders naar het scrapen van persoonsgegevens dan de VS.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie