Een password moet veilig zijn, heel veilig! (maar ook weer niet zo veilig…)

Ik heb me in de afgelopen jaren al heel wat keer in verbijstering afgevraagd (met een ux/usability) bril, waarom de interactie bij het verzinnen van een password onnodig ingewikkeld moet zijn. Ondertussen is het aantal sites waarbij je twee keer je password moet ingeven al sterk aan het krimpen, maar ook één keer kan een uitnodiging zijn met alle eisen die aan het password worden gesteld. Alles voor de veiligheid tenslotte.

Maar nu is er eindelijk een password applicatie die gegarandeerd een veilig wachtwoord zal opleveren, als je ooit zover denkt te kunnen komen. Inderdaad, dit is een challenge. Een zeer, zeer frustrerende challenge:

Neal.fun site: password game

Het ziet er onschuldig uit, maar dat is bedriegelijk, want tijdens het invoeren van je password verschijnen er regels in beeld, heel veel regels:

Neal.fun site: password game 2

En nog meer regels:

Neal.fun site: password game 3

En nog meer regels:

Neal.fun site: password game 4

En nog veel meer regels…:

Neal.fun site: password game 5

Probeer het zelf eens…

Geef een reactie