CVViZ: een zwitsers zakmes vol losse stukjes, uit India

Ik struikelde over CVViZ, een start-up die het volgende over zichzelf zegt:

CVViZ is a modern recruiting software that uses artificial intelligence to help you hire faster.

CVViZ is duidelijk nog niet in de fase om zich te bekommeren om de kwaliteit van de teksten, zelfs als je AI zou kunnen gebruiken om dat alsnog te doen. Nee, CVViZ (wat een naam…) is laser-focused op AI. Wat natuurlijk begrijpelijk is, want iedereen met meer dan twee hersencellen heeft zijn/haar/x toko omgekat naar een AI versie. Al is het maar door overal het acroniem AI in de content te strooien, die simpele actie heeft direct een fraai positief gevolg voor de waarde van de toko.

CVViZ: Homepage
CVViZ: Homepage

CVViZ biedt voor de verschillende stappen van een recruitment proces (naar eigen zeggen) een oplossing. Maar mist helaas de kans om ook het proces te vereenvoudigen en te versnellen, ongeacht of dat nu wel of niet met AI wordt gedaan. Want met een vacature kan je natuurlijk ook meteen naar kandidaten zoeken, toch? Niet volgens CVViZ die dat als afzonderlijke stappen, elk met een eigen (AI) tool, ziet.

En dat betekent onder meer een vacature multiposting tool:

CVViZ: Homepage, multiposting functie
CVViZ: Homepage, multiposting functie

En een candidate sourcing tool:

CVViZ: Homepage, candidate sourcing functie
CVViZ: Homepage, candidate sourcing functie

Hier was ik in eerste instantie bang dat CVViZ een people aggregator zou zijn, zoals Eightfold, hireEZ, HeroHunt, SeekOut, naast 8vance. Maar dat lijkt op basis van bovenstaand schermvoorbeeld niet het geval. CVViZ biedt een federated search, waarbij je dus in meerdere cv-databases zoekt en per database de resultaten moet bekijken. Tja, daar zou de site wel een paar stappen kunnen maken om het resultaat relevant te maken over de afzonderlijke cv-silo’s heen… Maar het positieve nieuws is dat er geen persoonsprofielen worden gescraped zonder toestemming van de achterliggende natuurlijke personen en de publicerende site.

Geef een reactie