Bullhorn betaalt [duidelijk minder dan] EUR 300 miljoen voor Textkernel, update

Logo BullhornTwee dagen geleden was er het totaal onverwachte nieuws dat Textkernel door Bullhorn is overgenomen. En gisteren onthulde het Financieele Dagblad iets over de condities waaronder deze deal tot stand is gekomen:

Met de verkoop is volgens bronnen ruim €300 mln gemoeid. Verkoper Main Capital Partners wil dat bedrag niet bevestigen.

Als dit klopt dan heeft EUR 300 miljoen Bullhorn (via haar investeerders) betaald voor Texternel. En dat geld vloeit voor een groot gedeelte rechtstreeks in de oorlogskas van investeerder Main Capital Partners. Een deal tussen investeerders, naast een consolidatie in het HR-tech domein. Voor alle neveninvesteerders (C-level Textkernel, select aantal Textkernel medewerkers, derden) is dit natuurlijk ook een zeer prettige bijkomstigheid. [zin verwijderd]

Update: [Contact met Textkernel heeft mij geleerd dat er zeker geen EUR 300 miljoen gemoeid is met de verkoop van Textkernel aan Bullhorn. Textkernel heeft geen concreet bedrag genoemd. Ook is onduidelijk hoe het Financieele Dagblad aan dit bedrag komt en ook nog eens benoemt dat er meer dan één bron is. Ik probeer hier in de komende tijd meer duidelijkheid over te krijgen.]

Na de blijde bevalling begint natuurlijk ook het harde werk, tenslotte zal Bullhorn zo snel mogelijk de controle over Textkernel willen krijgen. Een sanering van staffuncties ligt volgens mij in de lijn der verwachting, maar wordt door Textkernel bevestigd noch ontkent. Hetzelfde geldt natuurlijk voor branding en naamgeving. Blijft de (nagelnieuwe) branding van Textkernel bestaan of is de site binnenkort geassimileerd met Bullhorn? Ook hier heb ik nog geen uitsprak mogen ontlokken van Textkernel.

Het is niet bepaald ongebruikelijk voor een Amerikaans bedrijf om rücksichtslos een ferm bloedtransfusie toe te passen binnen het overgenomen bedrijf, maar dit is natuurlijk wel een glansparel (mijn mening) en daar kan je maar beter voor een wat rustiger aanpak kiezen. Maar zelfs in dat geval lijkt het me onvermijdelijk dat er heel wat staffuncties zullen gaan sneuvelen.

In een volgende blog posting kijk ik naar de blog postings die door Bullhorn over deze overname zijn gepubliceerd. Opvallend genoeg heb ik geen persbericht voorbij zien komen.

Geef een reactie