Revelio Labs, een people aggregator zonder AI (?)

Favicon Revelio LabsRevelio Labs is een people aggregator. Maar in tegenstelling tot collega people aggregators (zie Eightfold, hireEZ, HeroHunt, SeekOut, 8vance) maakt Revelio Labs geen (marketing) gebruik van AI. En dat is in deze tijd van hyperdehype AI opvallend te noemen. Maar AI of geen AI, persoonsgegevens verzamelen zonder toestemming is binnen de EU is niet bepaald fatsoenlijk te noemen.

Laten ik eens een bezoekje brengen aan Revelio Labs.


De homepage
Dit is de homepage van Revelio Labs:

Homepage Revelio Labs
Homepage Revelio Labs

Nou, dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over: the entire workforce revealed. Overigens moeten we dat entire workforce wel met een Boekelootje aan zout nemen, want Revelio Labs claimt ruim 1,1 miljard:

Revelio Labs: kwantiteiten
Revelio Labs: kwantiteiten

Statista claimt dat In 2023, there were estimated to be approximately 3.5 billion people employed worldwide. Revelio Labs heeft dus 1/3 deel van de beroepsbevolking in de wereld in haar database zitten en dat is best indrukwekkend. Ik vraag me alleen af hoe ze dit weten te onderhouden?

Revelio Labs zegt:

Revelio scrapes public profiles, resumes and job postings on the web and curates them through the use of in-house algorithms.

Ik ga er daarmee vanuit dat Revelio Labs haar eigen parser(s) heeft ontwikkeld. En dat levert dus een sourcing tool op:

Revelio Labs: Sourcing
Revelio Labs: Sourcing

En er lijkt de nodige data beschikbaar te zijn per persoon: occupation, location, seniority, education, gender and ethnicity

Revelio Labs positioneert zichzelf als talent intelligence bedrijf. Maar de grondstof voor talent intelligence zijn de persoonsgegevens van individuen en dat is ongetwijfeld ook de reden waarom er een sourcing tool wordt geboden.

Ik ben heel benieuwd of Revelio Labs al enige tractie in Europa heeft. Ze heeft een GPDR privacy variant op haar website staan maar volgens mij vallen de scraping activiteiten hier niet onder. Er wordt in ieder geval geen melding gemaakt van scraping in deze privacy variant.

Hoe dan ook, het lijkt steeds drukker te worden in het people aggregator (al dan niet met AI) segment, en daarmee kan de Autoriteit Persoonsgegevens haar borst natmaken. Privacy is een grondrecht.

Geef een reactie