Gerard Mulder vertrekt bij Textkernel

Gerard MulderAan alles komt een eind en dus ook aan de verbintenis tussen Textkernel en Gerard Mulder (CEO Textkernel). Ik kan me nog goed herinneren dat hij als jonge en ambitieuze sales rakker bij de klub van Bonnema en Zavrel kwam werken als de broodnodige commerciële versterking. En dat is een uiterst lange verbintenis geworden die hem en Texternel geen windeieren hebben gelegd. Bijna twintig jaar bij één werkgever, hoewel die werkgever wel regelmatig van eigenaar wisselde. Van zelfstandig, naar CareerBuilder, van CareerBuilder naar Main Capital en vervolgens van Main Capital naar Bullhorn.

Mulder zegt in een LinkedIn bericht onder meer het volgende:

[…] I’ve made the bittersweet decision to embark on a new adventure! It’s time for me to take a break, spend time with family and friends, and embrace what comes next.

Mulder kennende zal er zeker een next komen, alleen vermoed ik wel dat het moeilijk zal worden om dat binnen het recruitment domein te doen. Ik ga er zomaar vanuit dat Bullhorn een uitgebreide non-compete clausule aan Mulder heeft aangeboden waarin zo’n beetje alles met AI en ATS als verboden terrein is verklaard.

En met het vertrek van Mulder kent de leiding van Texterkernel vanaf 1 november nog maar één Nederlander, Guus Meijer. Volgens zijn LinkedIn profiel voert hij de titels managing director en COO. Meijer is bekend met overnames door Bullhorn want zijn vorige werkgever Connexys werd ook al door het Amerikaanse ATS overgenomen. En dat kan met de integratie van Textkernel binnen Bullhorn ongetwijfeld van pas komen.

Maar dat is allemaal van later zorg, vandaag neemt een ondertussen ouwe rot afscheid van een iconsich bedrijf. Het ga je goed, Gerard!

Geef een reactie