VONQ: maken we de geboorte van een nieuwe generatie tools mee?

Logo en logotype VONQIk zit al maanden te vlassen op het schrijven van een (aantal) blog posting(s) over VONQ, en dan vooral over hun nieuwe product AI-agent. Waarom? Onder meer omdat de ondertussen niet meer zo nieuwe CTO (sinds 2020) van VONQ niemand minder is dan Bill Fisher (inderdaad, de CEO van The Social CV, de eerste people aggregator op basis van sociale media).

Om recht te doen aan het in mijn ogen zeer omvangrijke dienstenaanbod van VONQ wil ik vandaag besteden aan een korte product/dienst introductie van het bedrijf, eindigend met de AI Agent en haar huidige onderdelen. In volgende afleveringen wil ik die AI Agent onderdelen één voor één onder de loep nemen. Dat zijn dus in totaal vijf afleveringen, lekker overzichtelijk.

Daar gaan we…

De homepage
Dit is de homepage van VONQ
Homepage, VONQ
Homepage, 2nd level navigation, VONQ

Een lachende dame met een sterke AI-vibe, plus de markt van VONQ. De recruitmentmarkt dus, dat is waar VONQ zich op richt. En dat is een fijne markt, want dankzij wereldwijde demografische ontwikkeling krimpt de arbeidsmarkt de komende jaren vrolijk door, terwijl de vraag naar arbeid maar blijft groeien (tenzij dat vermaledijde AI de zaak laat vastlopen).

En voor deze markt biedt VONQ een krankzinnig uitgebreid arsenaal aan producten/diensten:

Homepage, 2nd level global navigation, VONQ
Homepage, 2nd level global navigation, VONQ

Hatseflats! En dit alles onder een heerlijk compact missie: We deliver candidates. Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Lekker Rotterdams ook. Ik ken maar één kortere missie en dat is: Beat Benz. Dat is/was (?) de missie van Lexus.

Maar laat ik eens klikken op NEW: Ai Agents:

Product page VONQ AI Agent, VONQ
Product page VONQ AI Agent, VONQ

Dat bengt ons op een pagina die ik verwarrend vond. En dan met name in verband met de naamgeving van deze dienst; met maar liefst drie kandidaten: VONQ | Kopilot, co-pilot en VONQ AI-Agent. Maar welke naam het ook is, ik ga tijd besparen en ik ga betalen per gekwalificeerde sollicitant. Een double whammy, en welke recruiter wil dat nou niet (klein geheimpje: recruiters zijn notoir zuinig/gierig (doorhalen wat niet van toepassing is)). Het derde tekstblokje gaat over AI-driven interviews, een onderwerp waar mijn AI Act/AVG neus van gaat kriebelen. Vooral bij het lezen van deze zinsnede: filtering only the best-fit candidates for final review. Aan de andere kant, met de nieuwe business wind die uit de VS waait is het niet denkbeeldig dat alle mooie Europese initiatieven als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen.

Maar dat zijn zorgen voor later, ik wil eerst mijn tour van VONQ afmaken. En dat doe ik met de introductie van de Four Agents of change:

Product page VONQ AI Agent, AI agents, VONQ
Product page VONQ AI Agent, AI agents, VONQ

Dit zijn ze: Sourcing Agent (nope, geen people aggregator), Assessment Agent, Interviewing Agent en Candidate Support Agent.

Het zijn deze vier AI agents die ik in komende afleveringen in meer detail zal beschrijven, maar ik denk dat voor ervaren lezertjes de contouren wel behoorlijk duidelijk aan het worden zijn (behalve voor de Candidate Support Agent, tenzij dit een anti-ghosting maatregel is). Assessment en Interviewing Agent zijn natuurlijk spannende modules in relatie tot de AI-Act en de AVG, maar daar kom ik bij de behandeling van de individuele modules wel op terug.

Het lijkt me dat VONQ een potentieel zeer interessant en in ieder geval tijdig antwoord heeft op de AI hyperdehype die ook (of: met name) in recruitmentland haar sporen trekt.

Geef een reactie