Het blog van de redactie van nu en Emerce maken beide melding van het social networking event over privacy en sociale netwerken. Interessante stellingen over hoe jongeren daarmee omgaan.
Het CBP komt binnenkort, volgens sommigen 7 jaar te laat, met een code, die volgens anderen dan weer toch niet zal werken. Wel hebben ze privacy voorvechter Sjoera Nas (oud XS4All en Bits4Freedom) iemand aangetrokken die weet waar ze over praat, maar toch is de vraag of je dit wettelijk kan regelen. Zoals Raymond Spanjer ook zegt: tja, wij mogen officieel geen gegevens vastleggen van mensen onder de 16 zonder schriftelijke toestemming van de ouders (dat zegt de wet), maar als we zeggen: je moet minimaal 16 zijn, zegt iedereen dat ze 17 zijn.
Verder interessante uitspraken:
– Anoniem aanwezig zijn op het web is volgens de meeste jongeren een illusie, zo stelden Remco Pijpers van Mijn Kind Online en Marjolijn Bonthuis van Digibewust.
– Twintig procent van de ondervraagden heeft nooit nagedacht over zijn online privacy en 10 procent vindt dat zelfs niet nodig.
– Professor Valkenburg: “Jongeren van 15 jaar weten heel goed wat een risico is. Maar hun hang naar sensatie is groter dan bij volwassenen en ze kunnen dat risicogedrag niet goed kanaliseren”