Techcrunch op de bres voor Microsoft

Ik ben een fan van Techcrunch en lees dus ook de artikelen van Michael Arrington met grote regelmaat. En meestal met genoegen.

Maar zijn laatste bijdrage, waarbij hij Microsoft beschrijft als de geldautomaat voor de Europese commissie, blijkt hij niet bekend te zijn met de verhoudingen buiten de US.

Michael huilt een potje krokodillentranen vanwege de ‘harde’ manier waarop Microsoft in Europa wordt aangepakt. Hjj probeert zijn argument kracht bij te zetten met onderstaande zinsnede:

The last time the EU visited the Microsoft ATM machine, a few congresspeople sent them a telling them to back off, that it was their job to police U.S. companies against antitrust abuses. That letter pretty much went nowhere.

De arrogantie waarmee er blijkbaar vanuit wordt gegaan dat Europa aan de maatstaven van de US zou moeten voldoen, is schokkend.

De US zal in de komende jaren op de been moeten worden gehouden door de rest van de wereld. Dit als gevolg van de exorbitante uitgaven  (waarschijnlijk $ 3triljoen …) in verband met de kruistocht in Irak. De erfenis van Bush c.s.

Maar dat weerhoudt dit land en sommige van haar inwoners er blijkbaar niet van te denken dat zij enig recht hebben om de rest van de wereld de les te leren. Triest. En dom.

Zo ook Michaels onhandige poging om ‘zijn’ kapitalisme aan Europa op te dringen. Hij zou zich moeten schamen.

Geef een reactie

3 Comments
  • Marc Drees
    says:

    Het lijkt mij vooral dat Arrington de ´imperial trend´ ,die Bush en Cheney hebben ingezet, heeft omarmd.

    Ik zal hem wel een aardig boekje van Noam Chomsky sturen, genaamd `Failed States´. Misschien dat hij van een collega Amerikaan wel enig gezond verstand kan leren.

  • Bas van de Haterd
    says:

    boete was maar 50% van wat het had mogen en kunnen zijn. Dus het viel nog mee.

    En volledig terecht, het ging hier om disrespect van de regels en de aanmaningen. De Amerikanen zijn weer eens heel evil bezig moet ik zeggen, denken dat ze geen wet overtreden hebben omdat het geen Amerikaanse wet is.

  • Chris Stapper
    says:

    Het is volgens mij inderdaad een karaktertrek van de VS om haar maatstaven als universeel te zien. Dat geld voor de meeste landen, maar voor de VS iets meer. Misschien is het ook lang waar geweest, maar nu de dollar zo ver zakt..

    Afijn, ik ben blij met de aanpak van MS in Europa, die boete van 900 miljoen. Monopolistisch gedrag moet worden tegengegaan en blijkbaar hebben ze zich niet aan de regels gehouden. Prima, maar dan wel betalen.