NotchUp, nu met krankzinnige profiel importfunctie!

Personal branding Toen ik voor het eerst van NotchUp (personal branding site) hoorde trof mij vooral het statement dat je heel eenvoudig een profiel kon aanmaken.

Maar daar bleek bij nadere bestudering niets van waar:
De blogosphere buzz over het gemak waarmee een profiel op NotchUp kon worden aangemaakt is mij een raadsel. Want nergens kan ik mijn LinkedIn profiel uploaden. Het is gewoon handwerk!

Nu, een half jaar later, krijg ik dan eindelijk een bericht van NotchUp dat er een koppeling met Linkedin is gemaakt:
We’re happy to announce the launch of our newest feature, the NotchUp resume/profile importer. With it, you can have a NotchUp profile created for you in just seconds – just upload your resume or LinkedIn profile, and we’ll instantaneously turn it into a NotchUp profile for you.

He, he, eindelijk! Maar met NotchUp is her eerst zien en dan geloven. Dus aan de slag!

De eerste stap: hoopvol
Snel ingelogd en pats, daar staat het:

Start import CV bij NotchUp

Ik kan dus zowel een profiel vanaf een willekeurig bestandsformaat of een Linkedin profiel importeren. Vandaag kies ik vanzelfsprekend voor het laatste! Dus klik ik op Import LinkedIn Profile.

De tweede stap: minder hoopvol
En dan krijg ik deze pagina te zien:

Uitleg NotchUp voor importeren Linkedin profiel

Dat is toch wel een tegenvaller. Ik dacht dat ik uitsluitend via NotchUp  bij Linkedin hoefde in te loggen en dat de rest automatisch gaat. Maar niets daarvan!

Ik moet mijn profiel bij Linkedin exporteren en vervolgens bij NotchUp weer importeren. Da’s toch veel minder makkelijk! En ook nog eens verdomde onhandig. Want nu moet ik alsnog op twee plaatsen profielen onderhouden, of iedere keer als ik in Linkedin iets wijzig een nieuwe export/import doen.

Het resultaat: dramatisch
Het importeren gaat snel, maar bepaald niet foutloos. Integendeel. Het is een puinhoop!

Een voorbeeld; mijn werkervaringen. Allereerst de vier meest recente werkervaringen volgens Linkedin:

Werkervaringen volgens Linkedin

En nu dan de vier meest recente werkervaringen volgens NotchUp:

Werkervaringen volgens NotchUp

Lachwekkend! Er klopt echt helemaal niets van.

Nog een leuke; mijn studierichting (links: Linkedin, rechts: NotchUp)

Opleiding volgens Linkedin

Opleiding volgens NotchUp

 

 

 

Interessant, van Biologie naar Marketing. Hoe verzinnen ze het. En het is nog niet makkelijk om iets zo fout te krijgen!

En vervolgens staan onder het kopje Education alle Linkedin recommendations (van anderen over mij) als een diarree aan tekst achter elkaar geplakt.

Conclusie
Zes maanden na dato is er dus eigenlijk niet veel veranderd. Ja, ik kan nu mijn Linkedin profiel importeren, maar het wordt in het proces zodanig verkracht dat ik evenveel tijd kwijt ben om het te corrigeren als om een profiel van scratch op te bouwen.

Voor wie het nog niet wist: NotchUp is absolute bagger!

19700cookie-checkNotchUp, nu met krankzinnige profiel importfunctie!
Geef een reactie

10 Comments
 • Michel Rijnders
  says:

  @Vincent: dit heeft in principe nog niets met het project dataportability te maken. De gedachte is daarbij namelijk juist dat je geen LinkedIn gegevens hoeft te importeren naar andere netwerken. Je ‘draagt’ de gegevens bij je en geeft websites toestemming voor gebruik van sepcifieke gegevens.

  Jobboards wel de walled garden moeten doorbreken en inzien dat ze dat juist meer klanten oplevert.

  0
  0
 • Ruben @ Freep
  says:

  @Vincent Alles in mogelijk! Je zal de gebruiker zelf af en toe de boel moeten laten synchroniseren. Of je moet de logins opslaan, netwerken als Bemba doen dat al om je gegevens van verschillende sociale netwerken te updaten, ikzelf ben daar niet zo’n fan van.

  En ja Linkedin probeert blokkades op te werpen. Zo hebben ze onlangs de csv export van je contacten beveiligd omdat ze sites deze export gebruikte om de contacten te importeren. Voor de profielgegevens wordt dit lastiger, want die staan open en laten ze zelf ook indexeren door google. Alleen een ipserverblokkade is dan nog mogelijk, maar dan moet je het wel erg bont maken 😉

  0
  0
 • Vincent
  says:

  @Ruben:
  Stel dat je slaagt in het importeren van een profiel, van linkedin of desnoods je CV vanaf MonsterBoard, hoe wordt dat geïmporteerde profiel dan op de nieuwe plek up to date gehouden? Kan dat al (op een gebruikers- en gebruiksvriendelijke wijze welteverstaan)?

  En, als dat straks makkelijk kan, zullen dan de plekken waarvandaan geïmporteerd wordt geen blokkades gaan opwerpen?

  0
  0
 • Ruben @ Freep
  says:

  @marc heeft textkernel de software geleverd voor de cv import (documenten)? Mag toch hopen van niet.

  @Vincent je kunt met gewoon het hele profiel van linkedin importeren en netjes in de database zetten.
  Zoek maar eens op php curl en linkedin ofzo.

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Vincent:
  Binnen het online recruitment veld is er voor zover mij bekend nog geen site die hier in voorziet. DataPortability is natuurljk vooral vanuit de sociale netwerk kant een hot item geworden; maar net als sociale netwerken zijn alle online recruitment sites vanuit hun business model walled gaqrdens.

  En we staan inderdaad pas aan het begin van deze ontwikkeling; waarbij NotchUp gewoon een heel slecht voorbeeld is.

  0
  0
 • Vincent
  says:

  @Marc,

  Ken je voorbeelden van sites die (veel) beter zijn met data portability en dan op de dynamische manier, zodat je het maar één keer hoeft te doen?

  Of staan we pas aan het begin vand eze ontwikkeling en zien we nu alleen nog de erg slechte voorbeelden daarvan, zoals Notchup?

  0
  0