Enkele dagen geleden beloofde ik al contact op te nemen met Paul Stuurman (directeur Knollenstein). Dit naar aanleiding van een nieuwe service van Knollenstein: vacature bannering. Wat volgens mij in online recruitmentland een primeur is.
En omdat belofte schuld maakt heb ik een kort interview met Paul gehad. Waardoor vacature bannering voor mij in ieder geval een stuk duidelijker is geworden.
Je spreekt op de nieuwe website over dynamische bannering. Wat bedoel je daar precies mee?
Met dynamische bannering kan iedere klant vrijwel direct (minder dan 1 uur) zijn vacature als banner adverteren op Hyves, Marktplaats enz. Knollenstein heeft de banners al ontwikkeld, waardoor de klant dit niet meer hoeft te laten doen.
Welke mogelijkheden wordt aangeboden via een banner? Wat kan een bedrijf zelf regelen?
Afhankelijk van het formaat van de banner kan het logo van het bedrijf, een tweede logo (van belang voor W&S- en uitzenbureau’s), de kleur van de huisstijl, de samenvatting en natuurlijk de functienaam worden getoond.
Dit is allemaal eenvoudig door de klant zelf te regelen.
De pagina waar een werkzoeker op terecht komt nadat hij/zij op de banner heeft geklikt kan natuurlijk ook ingesteld worden. Waarbij we tevens registreren waar die werkzoeker op de banner heeft geklikt.
Dit maakt het vervolgens mogelijk dat de klant binnen Knollenstein de resultaten kan zien. Geïntegreerd binnen het al bestaande overzicht waar de resultaten per vacaturesite worden getoond.
Bannering lijkt te zijn voorbehouden aan sociale netwerken, MSN en Marktplaats. Oftewel destination sites waar de ‘passieve’ werkzoeker kan worden gevonden. Klopt dat?
Dat is wel waarom wij dit hebben opgezet voor onze klanten, maar het is zeker niet beperkt tot deze sites.
Meerdere klanten hebben bijvoorbeeld aangegeven ook op vacaturesites te willen gaan banneren. Normaal gesproken verdwijnt een vacature al snel naar pagina 10+ in de zoekresultaten op een vacaturesite, maar met behulp van een banner blijft de vacature veel langer onder de aandacht van de kandidaat.
En klanten kunnen deze banners ook op hun eigen site gaan gebruiken om zo bepaalde vacatures meer aandacht te geven.
Is bannering voorbehouden aan websites?
Nee, maar daar vertel ik je graag meer over als we die functionaliteit gaan introduceren.
Zijn er nog andere zaken die je over deze nieuwe feature kwijt wilt?
Tja, eigenlijk niet want dat is nog allemaal geheim….
Maar een tipje van de sluier: wij zullen combinatie-producten gaan introduceren bestaande uit banners, vacaturesites en andere advertentiekanalen.
De subsidie die Knollenstein heeft ontvangen van de Nederlandse overheid voor een onderzoek naar geautomatiseerd adverteren in radiocommercials heeft hier ook mee te maken.
En meer vertel ik niet, anders is de verrassing er vanaf!
Conclusie
Met de teruglopende effectiviteit van vacaturesites, in combinatie met de toenemende populariteit van sociale netwerken, lijkt deze innovatie van Knollenstein een passend antwoord voor werkgevers en intermediairs. Zelfs vacaturesites kunnen ervan profiteren.
De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe werkzoekers op deze nieuwe ontwikkeling gaan reageren. Want dat zal het eventuele succes van deze vorm van bannering bepalen.
Overigens lijkt mijn eerdere conclusie nog eens versterkt te worden door de toekomstplannen van Knollenstein. Vacaturesites blijven weliswaar een belangrijke ‘outlet’, maar het klinkt alsof er in de toekomst meerdere kanalen ingezet gaan worden.
Bas van de Haterd
says:Interessante ontwikkeling, voor het cross mediale stuk (radio).
Maar wat het aan de andere kant ook wel bewijst is hoe ver recruitment en HR altijd maar achter de feiten aan lopen. De slimme marketeers stappen stuk voor stuk uit banners, want het rendement is veel en veel te laag. Enkel CPC kan je er nog wat mee. En de recruitmentbranche kijkt nu naar banners…
MIjn vraag is nu: hoe worden de banners afgerekend. CPM of CPC?