Een nieuw jaar vol nieuws

Een heel gelukkig nieuwjaar! Met hopelijk een paar goede voornemens die uit mogen komen. En mogelijk een prettiger jaar dan het nu lijkt te gaan worden.

En er staan natuurlijk een aantal bijzondere dingen te gebeuren. Allereerst is daar op 10 januari de langverwachte nieuwe versie van Monsterboard, waar al het nodige over is gezegd.

Verder is daar in januari de lancering van Zoekmijnbaan, een site die met de nodige vertraging te kampen heeft gehad. Vertragingen die overigens geen technische reden hadden.

En wat te denken van Jobadvisor? De online referral site van VNU op basis van Zubka. Zou die er nog komen of is op de achtergrond al besloten om dit project te nek om te draaien? Dit jaar zal het duidelijk worden.

Nog veel belangrijker is natuurlijk hoe de economie zich gaat ontwikkelen in 2009. Dit zal zijn impact hebben op de mate waarin bedrijven hun online recruiment processen zullen aanpassen. Of dat werkgevers misplaatst arrogant denken dat de markt in hun voordeel is gekeerd.

Sociale media zullen onveranderd zorgen voor een grotere transparantie in de markt. En dus ook de online recruitment markt. Ook in 2009 zal dit tot interessante verhalen en onthullingen leiden en langzamerhand tot een steeds betere online recruitment service. Vanuit het perspectief van de werkzoeker wel te verstaan.

Ook voor mijzelf wordt het een zeer interessant jaar. Allereerst door de lancering van RecruitmentLab, die in januari in private beta gaat. Zoals dat zo mooi heet.Om in januari of februari het levenslicht te gaan zien.

En dan is er natuurlijk RecruitmentMatters. Het afgelopen jaar is in mijn optiek buitengewoon succesvol geweest. Maar als een gevolg daarvan begint het huidige design te knellen. Nog even los van allerhande interessante ontwikkelingen die ik om mij heen zie.

Daarom heb ik besloten tot een volledige vernieuwbouw van de site, met als doel deze bij de 2e verjaardag (november) van RecruitmentMatters het levenslicht te laten zien. Veel van de nieuwe mogelijkheden zal ik vooraf bespreken op een aparte site die hiervoor speciaal zal worden ingericht.

Ik hoop dus op een nieuw jaar met heel veel nieuws!

Geef een reactie