Favoriete werkgevers: Essent

Beker 24e plaats Weliswaar onder de hamer om opgehakt en verkocht te worden, maar tot voor kort toch nog altijd een favoriete werkgever: Essent. Op nummer 24 en daarmee zit ik eindelijk in het linkerrijtje. Ik begin voorzichtig af te tellen.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

De homepage
En zo ziet de homepage van Essent er uit:

Hompeage Essent En jawel hoor; in de rechter bovenhoek staat de link waar ik naar op zoek was: Werken bij Essent. Wat mij bij een zeer hoopvolle pagina brengt:

image

Ik zie gezichten van mensen, mensen aan het werk, een groene kikker en nog meer fraais. Hier moet toch interactiviteit te vinden zijn?

En mijn god! Wat een verademing. Het barst werkelijk van de video’s. Van medewerkers, over het bedrijf, reclamespotjes. Het zit er allemaal in. Eindelijk…:

voorbeeld van een video Op de homepage van de wervingssite en op elke andere pagina worden ook vacatures in de rechter benedenhoek gepresenteerd. Het was nog mooier geweest als die vacatures wisselden met het onderwerp op de pagina zelf. Alles kan altijd beter…

Overigens moet je eigenlijk ook niet buiten de homepage van de wervingssite gaan dwalen. Want dan wordt het meteen een stuk saaier:

image

Natuurlijk ook relevant, maar alsof je plotseling in de vorige generatie van de site bent gestapt. Of een koude douche hebt genomen. Jammer…

Vacature zoeken
Ik ga maar eens op zoek naar een vacature. En dan kom ik in een andere hoek van de site, waar informatie over de afdeling en de mensen te vinden is; maar volledig als tekst:

image

En verder ziet deze pagina er qua lay-out weer anders uit. Nu is er ook ineens een linker navigatie aanwezig. Deze site is een beetje een rommeltje. En hoewel in de linker navigatie de link Actuele vacatures worden genoemd krijg ik helaas niet de vacatures van de betreffende afdeling te zien. Gemiste kans!

Maar goed, ik solliciteer vandaag maar eens op de positie van Sr. Contract Manager. Klinkt me goed in de oren

Als ik ga solliciteren moet ik akkoord gaan met de privacyverklaring:

image

Maar helaas, als ik dan op de hyperlink privacyverklaring klik krijg ik een custom HTTP404 pagina te zien… Dat het een custom pagina betreft is een goede zaak. Maar dat ik de privacyverklaring niet kan zien is natuurlijk krankzinnig. Vooral omdat ik er akkoord mee moet gaan.

De e-mail
En daar zitten goede en slechte kantjes aan:

E-mail response op online sollicitatieHet goede is dat de persoon die de e-mail stuurt dezelfde is die bij de vacature al werd vermeld. Helaas stond bij de vacature nog zijn telefoonnummer vermeld, dat is in de e-mail response om voor mij volstrekt onduidelijke redenen ‘verdwenen’.

Natuurlijk is het e-mail adres heel erg fout (met connexys als afzender…) en de aanhef is ook heel erg fout (zeg gewoon: Beste Marc). En dat ik zo snel mogelijk wat zal horen. Sure…

Conclusies
De homepage van de wervingssite is een voorbeeld voor anderen. De rest van de ervaring is continu hinken op twee gedachten. Bepaalde onderdelen zijn goed; andere delen zijn niet (zo) goed. Teveel kansen gemist om deze site te kwalificeren al een passende wervingssite voor een favoriete werkgever. Jammer.

Geef een reactie