Monster: een tweede blik op de Career Mapping tool

Speeltje Als een gevolg van mijn bezoekje aan Path101 bekeek ik ook de Career Mapping tool van Monster nog een keer en kwam tot de verrassende constatering dat er stiekem extra functionaliteit was toegevoegd. In de vorm van een bubble chart.

En dat blijkt een heel origineel nieuw speeltje te zijn waarmee je de Career Mapping functionaliteit op een heel andere manier aanvliegt.

En die nieuwe functionaliteit is een soort alternatieve bubble chart:

Monster | Career map overview

Het heeft niet dezelfde intuïtieve interactie als GoogleMaps. Het heeft namelijk geen zin om op deze kaart te dubbelklikken in een poging op in te zoomen. Klikken op de naam van een groep bolletjes wel:

Monster | Career map Software Engineering

En fraai groepje bolletjes binnen Software Engineering. Wij gworden klik ik op het bolletje Project Managers:

Monster | Career map Project managers

En ziedaar, een ring met bolletjes verschijnt in beeld. En die bolletjes zijn nu individuele functies geworden. Als ik met mijn muis over zo’n functie heen beweeg gebeurt er ineens van alles:

Monster | Career map next steps

Ik krijg een drietal carrière stappen te zien waarbij de dikte van de lijn mij vertelt hoe waarschijnlijk die vervolgstap is. Verder kan ik van de oorspronkelijke functie allerlei detailinformatie te zien krijgen, deze functie als startpunt van mijn carrièrepad kiezen of banen voor deze functie bekijken.

Als ik op een vervolgstap klik, verschuift het beeld naar de betreffende functie. In dit geval een lange reis waar ik bijna zeeziek van werd:

image

En hier liet de functionaliteit me ook in de steek; want als ik op het groen omlijnde bolletje klik wordt de kaart ineens kleiner; er wordt uitgezoomd… Ja, daar schiet ik niet zoveel mee op.

Maar al met al biedt deze functionaliteit toch wel een aardige ontdekkingstocht door carrière-/functieland. Als je tenminste weet waar je moet beginnen…

Het prettige van deze tool boven de functionaliteit van Path101 is dat ik zonder enige invoer (CV, persoonslijkheidstest) direct aan de slag kan. Oftewel: vrijheid blijheid.

Daarnaast is de interface een stuk intuïtiever en prettiger te navigeren; maar dat mag ook wel gezien het verschil in prijskaartje (> $ 100 M voor Monster; $350 K voor Path101).

Hoe dan ook, het lijkt er op dat Monster toch nog altijd druk bezig is met de Trovix match-engine. En het wordt fraaier en fraaier. Maar het wachten blijft nog altijd op de formele lancering. Want pas dan is het mogelijk een inzicht te krijgen in het gebruiksnut van deze noviteiten. En of Monster hiermee in de hoofden van de gebruikers van vacaturesite naar carrièreportal weet te migreren.

Geef een reactie

6 Comments